Οι γκρίνιες και η άφιξη Χριστόφια…

 

Την ερχόμενη Πέμπτη 5/7 που επιλέχθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση για τους επίσημους εορτασμούς, θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρία της Ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η οποία θα είναι και η πρώτη σύνοδος της Ολομέλειας από την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας. Ως εκ τούτου, οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην τελετή στο Κούριο, καθώς θα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους μετά το μεσημέρι λόγω των ψηφοφοριών.

 

Ο “εκνευρισμός” έγινε μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι αρχικώς η εκδήλωση στο Κούριο είχε οριστεί για την Παρασκευή, 6 Ιουλίου. Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν να είναι με την όλη κατάσταση οι Ευρωβουλευτές Ιωάννης Κασουλίδης και Αντιγόνη Παπαδοπουλού.

 

Ο Πρόεδρος στο Στρασβούργο

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να αφιχθεί στο Στρασβούργο σήμερα Τρίτη 3/7 γύρω στις 2 το απόγευμα και μετά από μια συνέντευξη που θα δώσει στο europarl tv θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής κ. Σουλτς. Αργότερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει 20λεπτές συναντήσεις με Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις Πολιτικές Ομάδες της Αριστεράς καθώς και των Σοσιαλιστών θα έχει συναντήσεις μίας ώρας με την κάθε ομάδα. Επίσης οι συναντήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο με τους προέδρους αυτών των Ομάδων (όπως θα γίνει με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις) αλλά  με το σύνολο των Ευρωβουλευτών της κάθε Ομάδας.

 

Το βράδυ της Τρίτης 3/7 η Ευρωπαική Ενωτική Αριστερά θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Χριστόφιας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 4/7στις 9 το πρωί ώρα Στρασβούργου. Στις 12:15 το μεσημέρι θα υπάρξει κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής καθώς και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής.