Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος για το ‘τρομοπακέτο’ στον Λ. Παπαδήμο

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος που συνελήφθη το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, ως βασικός ύποπτος για την αποστολή του εκρηκτικού δέματος στον Λουκά Παπαδήμο, τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος θεωρείται μέλος της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνες της Φωτιάς» και φέρεται να είναι ο ίδιος που κατασκεύασε τα οκτώ εκρηκτικά πακέτα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι, τον Μάρτιο.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά : Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις, παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη , οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα». Στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι κατηγορίες για τις οποίες ο 29χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

 

Πηγή:KΥΠΕ