Ομήρου: Αντίθετη η ΕΔΕΚ στη χαλαρή ομοσπονδία

 

Μιλώντας μετά το πέρας του μνημόσυνου του αστυφύλακα Δημοσθένη Γεωργίου στο Μέσα Χωριό ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ότι αφορά το θέμα της χαλαρής ομοσπονδίας ή της αδύναμης κεντρικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ομήρου , με αφορμή  δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ  το οποίο παρουσίαζε το Νίκο Αναστασιάδη να επιδιώκει χαλαρή ομοσπονδία , ανέφερε ότι «το Κίνημα διαφωνεί με τις διευρυμένες συνομιλίες. Οι όποιες συνομιλίες, πάρα το γεγονός ότι είναι  ψευδεπίγραφος αυτός ο δικοινοτικός διάλογος , θα πρέπει να γίνονται για την εσωτερική πτυχή του κυπριακού, ενώ σε ότι αφορά τη διεθνή πτυχή, δηλαδή τον τερματισμό της κατοχής , τον τερματισμό των στρατευμάτων και των εποίκων και  την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων των 1960 θα πρέπει να λυθούν στα πλαίσια μιας διεθνούς διάσκεψης με τη παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία είναι η μόνη που μπορεί να μετέχει σε μια διεθνή διάσκεψη και όχι οι κοινότητες διότι δεν έχουν διεθνή νομική προσωπικότητα».

Ο κ . Ομήρου, διευκρίνισε ότι επειδή δεν έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι δηλώσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ δεν επιθυμεί , όπως είπε , να αποδώσει τις δηλώσεις αυτές ως γενόμενες.