Το ΑΚΕΛ αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς Αναστασιάδη

 

Προφανώς, «έλλειψη επιχειρημάτων και εν μέσω πανικού, έχουν χάσει εντελώς το μέτρο και κατεβάζουν τον πήχη της πολιτικής ζωής στο βούρκο», πρόσθεσε ο Γιώργος Λουκαίδης.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαίδης είπε ότι στη συνομοσιολογία που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή ενέταξαν και το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση. Πραγματικά φαίνεται πως τα έχουν εντελώς χαμένα.

«Τα αποκαλυπτήρια των μεταλλάξεων στην πολιτική τους και της ασυνέπειας τους, έχουν πλήξει σε τέτοιο βαθμό την αξιοπιστία του κ. Νίκου Αναστασιάδη στα μάτια των πολιτών που τους έχει αναγκάσει να καταφεύγουν στις ύβρεις, τα ψέματα και την συνομοσιολογία».

Χωρίς να απαντούν στα εύλογα ερωτήματα που ο κάθε πολίτης έχει σε σχέση με τα δημοσιεύματα της Χουριέτ και την ανακοίνωση της Ευρωβουλευτού Helene Flautre, πρόσθεσε, προσπαθούν να αυτοπαρουσιαστούν ως θύματα συνομωσίας για να πληγεί η υποψηφιότητα Αναστασιάδη, τον οποίο οι Τούρκοι, κατά το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, δεν θέλουν να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει, συνέχισε, είναι «αν η Τουρκία βολεύεται με Κύπριο Πρόεδρο ο οποίος να στηρίζει την πολιτική του σε αρχές, την ίδια ώρα που με τη συνέπεια του θα εκθέτει διεθνώς την τουρκική αδιαλλαξία ή Πρόεδρο ο οποίος λόγω των συνεχών μεταλλάξεων και της ασυνέπειας του είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει μια ασυνάρτητη και αλλοπρόσαλλη πολιτική στο Κυπριακό». Πολιτική που όπως και το 1993 και το 1998 οδήγησε στο φιάσκο των S300 και στο σχέδιο Ανάν, έτσι και τώρα θα προκαλέσει τεράστια ζημιά, στην υπόθεση μας, σύμφωνα με τον κ. Λουκαίδη.

Την απάντηση, ανέφερε, τη δίνει η «φιλότουρκος», κατά τον κ. Αναστασιάδη, Ευρωβουλευτής στη σημερινή συνέντευξη της στη Χουριέτ, η οποία δεν κρύβει την προτίμηση της στον κ. Αναστασιάδη, όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ λέγοντας τα εξής: «Σε μένα άφησε την εντύπωση ενός πολύ αποφασιστικού, ελεύθερου, πραγματιστή ηγέτη, ο οποίος έχει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και δείχνει σεβασμό προς την άλλη πλευρά», όπως διάβασε από γραπτό κείμενο ο κ. Λουκαίδης.

Η κ. Flautre, πρόσθεσε, ανέφερε επίσης τις γνωστές θέσεις του κ. Αναστασιάδη που συναντούν – όπως είπε – τις θέσεις της τουρκικής πλευράς, πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει πολύ ζεστά μια χαλαρή ομοσπονδία και υποστηρίζει την διεύρυνση των συνομιλιών με τις εγγυήτριες χώρες και την ΕΕ.

Αναφερόμενος στη φωτογραφία που παρουσίασε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος παρουσίασε τον Τούρκο δημοσιογράφο (Ζεϊνέπ Λουλέ) ως συνεργάτη της κ. Flautre, ο Γιώργος Λουκαίδης είπε ότι και πάλι τα ψέματα έχουν να κάνουν με την ικανότητα του ΑΚΕΛ να μεταφράζει κείμενα πολύ έγκαιρα και γρήγορα από την τουρκική γλώσσα. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ θέλησε – όπως είπε – να υποβάλει στο επιτελείο του κ. Αναστασιάδη ότι το κόμμα του εδώ και δεκαετίες διατηρεί γραφείο επαναπροσέγγισης και σ’ αυτό συμμετέχουν άτομα που μιλούν και γράφουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα, τα οποία έγκαιρα προμηθεύουν το κόμμα με την απαιτούμενη πληροφόρηση, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα.

Το ΑΚΕΛ εδώ και πολλά χρόνια, συνέχισε, έχει ιστοσελίδα σε τρείς γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και τούρκικα για να ενημερώνει για τις θέσεις και την πολιτική του κόμματος και στις τρεις αυτές γλώσσες. Να μην βλέπουν λοιπόν συνωμοσίες για πράγματα που δεν γίνονται στο ΑΚΕΛ σήμερα, αλλά εδώ και δεκαετίες, όπως ανέφερε, σημειώνοντας ότι παρακολουθούν τον τουρκικό και τ/κ Τύπο εδώ και δεκαετίες.