Σιζόπουλος: Απογοητευτικές οι δηλώσεις Σιαρλή

 

 

Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων μείωσης των μη παραγωγικών κρατικών δαπανών, για προώθηση αναπτυξιακού και ανταποδοτικού χαρακτήρα και στην επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης και σε ενδεχόμενη επιβολή σκληρότερων μέτρων από την Τρόικα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλληκα.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο επιτελείο του κ. Λιλλήκα, ο κ. Σιζόπουλος, υπό την ιδιότητα του μέλους του κεντρικού επιτελείου του κ. Λιλλήκα, ανέφερε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή προκάλεσαν απογοήτευση και γέννησαν περισσότερα ερωτηματικά σε σχέση με τις προθέσεις της Κυβέρνησης να προωθήσει μέτρα “με στόχο το μετριασμό των επιπτώσεων στους πολίτες ενόψει των τελικών συζητήσεων με την Τρόικα για τον καθορισμό περιεχομένου του Μνημονίου”.

Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα και δεν δημοσιοποιήθηκαν βασικές αρχές διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παλινδρομεί και να δείχνει ανέτοιμη να διαχειρισθεί ένα πρόβλημα που η ίδια προκάλεσε με την απουσία συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής τα τελευταία 4.5 χρόνια”, είπε, προσθέτοντας πως “μόνη ίσως εξαίρεση η σύντομη περίοδος της υπουργίας του Κίκη Καζαμία”.

Εκφράζοντας απογοήτευση από το ότι δεν ενημερώθηκαν τα κόμματα ούτε και ο Γιώργος Λιλλήκας για το περιεχόμενο του προσχεδίου του μνημονίου, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως “αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση επιθυμεί να ακολουθήσει μια μοναχική πορεία και στο τέλος της ημέρας είναι προφανές ότι η ίδια θα επωμιστεί το σύνολο του όποιου κόστους και της όποιας ευθύνης”.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι κάθε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων με στόχο την περαιτέρω μείωση των μη παραγωγικών δαπανών του δημόσιου τομέα, την προώθηση έργων αναπτυξιακού και ανταποδοτικού χαρακτήρα και την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας “θα οδηγεί σε περαιτέρω βάθεμα και παράταση της ύφεσης καθώς και σε ενδεχόμενη επιβολή πλέον σκληρών μέτρων από την τρόικα”.

Κατέστησε σαφές ότι “τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος Γ. Λιλλήκας όσο και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν δεν πρόκειται να συναινέσουν και ούτε θα αποδεχθούν Μνημόνιο το οποίο θα περιλαμβάνει πρόνοιες, οι οποίες θα πλήττουν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων, θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική ανισοσκέλεια  ανάμεσα στα χαμηλά και τα υψηλά εισοδήματα και δεν θα οδηγούν στην ανάπτυξη”.