Γεύμα Χριστόφια-Ρομπέι-Μπαρόζο-Σουλτς

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας  στις 19 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Κομισιόν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κατά το οποίο θα συζητηθεί ο πρόοδος για επίτευξη συμφωνίας πάνω στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ενωσης για την επταετία 2014 – 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση των τεσσάρων Προέδρων γίνεται στη βάση του άρθρου 324 της Συνθήκης για λόγους συντονισμού τους σε ό,τι αφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου της Συνθήκης, οι συντονιστικές αυτές συναντήσεις συγκαλούνται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συμμετείχε άλλες δύο φορές σε τέτοιου είδους συντονιστικές συναντήσεις, η πρώτη ήταν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Δανής Πρωθυπουργού, και η δεύτερη στις 3 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Πηγή ΚΥΠΕ