Σ. Χαραλάμπους: “Να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας”

Συμπλήρωσε ότι εάν κληθούμε όλοι να προσφέρουμε, αυτό θα γίνει με ισορροπία και βάση τις δυνάμεις του καθενός, χαιρετίζοντας το Παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό.

Λέγοντας ότι η σημερινή γενιά έχει μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση έναντι των συνταξιούχων, που σε καιρούς δύσκολους δημιούργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία και έθεσαν βασικές κατακτήσεις της κυπριακής κοινωνίας, η κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως η Κυβέρνηση εργάστηκε πολύ συγκεκριμένα αυτά τα χρόνια, για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων της Κύπρου.

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, η Υπουργός είπε πως δεν είναι η ατολμία της Κυβέρνησης να πάρει μέτρα που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, αλλά “γιατί κάποιοι δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε το χρηματοπιστωτικό σύστημα”, ενώ πρόσθεσε ότι “η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα από αρχής της οικονομικής κρίσης. Πήραμε μέτρα που δεν ήταν μόνο μέτρα για σήμερα αλλά και διαχρονικά μέτρα που αφορούν το συνταξιοδοτικό και το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και των Δημοσίων Υπαλλήλων”.

Στο δρόμο που έχουμε ως Κύπρος να βαδίσουμε, συνέχισε, “εμείς θέλουμε να τον βαδίσουμε πάνω από όλα με ισορροπία και κατανοώντας ότι ο καθένας για να προσφέρει, πρέπει να προσφέρει με βάση τις δυνάμεις του, γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη”.

Διαβεβαιώνοντας τους συνταξιούχους ότι η Κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε πως “η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ιδιαίτερα, κάνουμε ότι είναι δυνατόν έτσι που οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εάν είναι δυνατόν, να μην επωμιστούν κανένα βάρος”.

“Εάν θα κληθούμε όλοι να προσφέρουμε, να προσφέρουμε ο καθένας με βάση τις δυνάμεις του και με ισορροπία”, είπε και συμπλήρωσε πως “με ιδιαίτερη ευαισθησία βλέπουμε τα θέματα των συντάξεων και ιδιαίτερα των χαμηλών συντάξεων, διότι αναγνωρίζουμε και ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην πάρουμε πίσω από τους συνταξιούχους μας αυτό το οποίο έχουν κατακτήσει με αγώνα”.

Υπενθυμίζοντας ακόμη ότι φέτος διανύουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της ενεργού γήρανσης του πολιτισμού της Ευρώπης ως ένα σύνολο αξιών, στάσεων, στόχων και πρακτικών που να συμμερίζονται οι Ευρωπαίοι, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι αυτή η αλληλεγγύη επιβάλλει όπως η σημερινή γενιά στηρίζει την προηγούμενη και η επόμενη τη σημερινή.

Πηγή: ΚΥΠΕ