ΑΚΕΛ: Επιβεβαίωσε τις θέσεις του ο κ. Αναστασιάδης

 

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, και διερωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος στο ΔΗΚΟ που ακούει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ανέφερε πως οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη, «με τις οποίες έχουν διαφωνήσει όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είναι και επίσημα κατατεθειμένες στο Εθνικό Συμβούλιο».

«Θέσεις όπως δημιουργία χαλαρής ομοσπονδίας που παραπέμπει στη θέση της Τουρκίας για συνομοσπονδία, θέσεις για διευρυμένη διάσκεψη που παραπέμπει στη θέση της Τουρκίας για τετραμερή διάσκεψη, θέσεις που καθιστούν την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, το οποίο παραπέμπει και πάλι στις γνωστές θέσεις της Τουρκίας για επεμβατικά δικαιώματα. Θέσεις όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο έχει οργανώσει και εκτελέσει το διπλό έγκλημα σε βάρος του τόπου μας» ανέφερε ο κ. Ευαγόρου.

Ο κυπριακός λαός, συνέχισε, «οφείλει να γνωρίζει ότι τόσο ο ΔΗΣΥ, όσο και ο κ. Αναστασιάδης, έχουν μια ιστορία πολιτικής αναξιοπιστίας και μεταλλάξεων, αλλά και μεταμορφώσεων».

«Να θυμηθούμε ότι ξεκίνησαν από τον ενταφιασμό των ιδεών Γκάλι και κατέληξαν στο σχέδιο Ανάν. Να θυμηθούμε επίσης, ότι ξεκίνησαν από τα ενεργά ηφαίστεια και πήγαν στους S300 και στο τέλος μας παρέδωσαν ένα φιάσκο, το οποίο στοίχισε στον κυπριακό λαό 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Ευαγόρου, «όσον κι αν διαψεύδει ο κ. Αναστασιάδης, την ίδια στιγμή ομολογεί ξεκάθαρα ότι αυτές είναι οι θέσεις του, αυτές ήταν και οι θέσεις στο παρελθόν».