Από  2019 «περιβαλλοντική γειτονιά» το Ζακάκι

Στον προγραμματισμό και τους σχεδιασμούς του Δήμου Λεμεσού, ώστε εντός του 2019 να αρχίσει το έργο “περιβαλλοντικής γειτονιάς” στο Ζακάκι, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε πρόσφατη σύσκεψη με αρμοδίους λειτουργούς του Δήμου και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνοικιακού Συμβουλίου Ζακακίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα διάφορα βελτιωτικά έργα που έγιναν μέχρι σήμερα, και τόνισε ότι το 2019 θα αρχίσει το έργο της “περιβαλλοντικής γειτονιάς” στο Ζακάκι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα διάφορα προβλήματα της περιοχής με επικέντρωση στα θέματα κυκλοφοριακών βελτιώσεων και ενίσχυσης της ασφάλειας των κατοίκων και των μαθητών.

Επίσης, έγινε αναφορά στο πρόβλημα που έχει η συνοικία στο Ζακάκι με τα κουνούπια, με τον κ. Νικολαίδη να σημειώνει ότι φέτος υπήρξε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα γιατί από νωρίς έγιναν ψεκασμοί, ανοίχτηκαν δίοδοι και ψεκάστηκαν όλοι οι βιότοποι.

Επιπλέον, στην προσπάθεια του να λύσει  το πρόβλημα στη λίμνη “Μακριά”, με τα λιμνάζοντα νερά, ο Δήμος θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΣΑΛΑ, Δημόσια έργα, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Τμήμα Περιβάλλοντος Βάσεις κ.α.) ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο κ. Νικολαΐδης έδωσε βαρύτητα και στην ανάπλαση του δημόσιου χώρου γύρω από τις δύο εκκλησίες της συνοικίας Ζακακίου, την αίθουσα και τα σχολεία. Για το έργο αυτό ο Δήμος έχει συμπεριλάβει στον ετήσιο προϋπολογισμό του 2018, το ποσό των €250.000 και αναμένεται να σχεδιαστεί από αρχιτέκτονα/μελετητή του Δήμου.

Πηγή:ΚΥΠΕ