Έπαιξε χωρίς εξάρι και το πλήρωσε

Η Ομόνοια δέχθηκε την δεύτερη της σερί ήττα σε ντέρμπι αυτή την φορά από τον Απόλλωνα, ενώ για δεύτερο σερί αγώνα η ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλο το πράσινο οικοδόμημα αλλά περισσότερο τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Πριν από τους δυο αυτούς αγώνες γράφαμε πως ο Ολίβα ίσως επιλέξει να παίξει με καθαρόαιμο εξάρι παρά με δύο ποδοσφαιριστές που είναι 8αρια.

Ο Ισπανός τελικά δεν το έπραξε σε κανένα από τα δυο παιχνίδια παρά το γεγονός πως υπήρχαν οι επιλογές των Κούσουλο, Λοέ και Κατελάρη. Μπορεί για τους τελευταίους δυο να υπάρχει δικαιολογία λόγω της ανεντιμότητας τους αλλά ο Κούσουλος μπορούσε άνετα να αγωνιστεί και να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή. Δεν λέμε πως η Ομόνοια θα κέρδιζε αν έπαιζε έτσι ο Ολίβα ωστόσο σε παιχνίδια ντέρμπι μεγάλο ρόλο παίζει η μεσαία γραμμή σου όπου την θέλει να είναι «γεμάτη» με ποδοσφαιριστή να κόβει στο κέντρο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές στου σε τομείς όπου η ομάδα έδειξε πως πονά. Εκεί που φαίνεται πως υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα είναι στην αποτελεσματικότητα αφού η Ομόνοια μετρά μόλις 2 γκολ σε 4 παιχνίδια. Οι πράσινοι διαθέτουν στις τάξεις της τον Ματ ο οποίος πήρε το χρυσό παπούτσι τις προηγούμενες δυο χρονιές και πρέπει να βρουν τον τρόπο να τον τροφοδοτούν πιο εύκολα.

Επίσης δουλειά χρειάζεται και στην αμυντική γραμμή αφού στην ουσία το τριφύλλι δέχθηκε δυο ήττες από λάθη στην άμυνα τα οποία μπορούσαν να αποφευχθούν.

Πηγή: balla.com.cy