Έκκληση Λιλλήκα για συλλογικότητα

 

“Οι πολίτες μπορούν να δώσουν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού σε αυτούς που παραμένουν προσηλωμένοι σε μεθόδους και πρακτικές του παρελθόντος”, όπως αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση ο κ. Λιλλήκας

“Κατά τις τελευταίες ημέρες”, δηλώνει ο κ. Λιλλήκας, “οι πολίτες γίνανε μάρτυρες μιας άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και ουσίας οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, με αφορμή το δημοσίευμα της “Χουριέτ”, το οποίο, είτε προπαγανδιστικό είναι είτε πραγματικό, δεν αποτελούσε πραγματική είδηση ούτε και αποκάλυπτε κάτι καινούργιο”.

“Οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη για χαλαρή ομοσπονδία, διευρυμένες συνομιλίες κλπ”, συνεχίζει ο κ. Λιλλήκας, “είναι σε όλους γνωστές και, αν κάποιοι καμώνονται ότι τώρα τις έμαθαν ή κάποιοι άλλοι κάνουν ότι εκπλήττονται, διότι  ήθελαν να πιστεύουν ότι ο κ. Αναστασιάδης άλλαξε θέσεις, το πρόβλημα είναι δικό τους”.

“Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε”, προσθέτει ο κ. Λιλλήκας στη δήλωσή του, “ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι συνεπής στις απόψεις του ως προς τα συγκεκριμένα ζητήματα”.

“Η ένταση, ο τόνος και οι χαρακτηρισμοί που συνέθεσαν αυτή την αχρείαστη και ανώφελη κομματική σύγκρουση”, δηλώνει ο κ. Λιλλήκας, “μας λύπησε, αλλά δεν μας εξέπληξε”.

“Οι δύο πόλοι, στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν τις διαρροές ψηφοφόρους τους”, όπως αναφέρει ο κ. Λιλλήκας, “αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως οπαδούς και θέλουν να τους φανατίσουν, με την ελπίδα να τους συσπειρώσουν”.

Ο κ. Λιλλήκας σημειώνει, επίσης, πως “όλοι γνωρίζουμε το πού οδήγησε η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου και ο φανατισμός των οπαδών και τώρα οι ίδιοι κομματικοί μηχανισμοί επιχειρούν να ποδοσφαιροποιήσουν την πολιτική”.

“Τούτες τις δύσκολες ώρες για τον τόπο μας”, προσθέτει ο κ. Λιλλήκας, “η κοινωνία έχει ανάγκη από σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές συμπεριφορές, ικανές να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν”.

“Οι πολίτες”, δηλώνει ο κ. Λιλλήκας, “απαιτούν προτάσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση, θα δημιουργήσουν προοπτικές και θα δίνουν ελπίδα στους νέους μας”.

Ο κ. Λιλλήκας καλεί “τους πολίτες  να περιφρονήσουν και να γυρίσουν  την πλάτη σε αυτές τις αναχρονιστικές και διχαστικές πρακτικές, που μόνον ζημιά προκαλούν στον τόπο μας”.