Βερολίνο: Έσκαβαν ένα χρόνο για να ληστέψουν θησαυροφυλάκιο (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε video γιατί διάσωση μωρού έκοψε την ανάσα και ποιος φορολογικός παράδεισος χάνεται.


Ριφιφί έκαναν κακοποιοί, σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην περιοχή Steglitz στο Βερολίνο

Οι δράστες κατάφεραν σκάβοντας ένα τούνελ τριάντα μέτρων  από υπόγειο γκαράζ για να φτάσουν μέχρι το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας Volksbank,  όπου αφαίρεσαν πλήθος από θυρίδες στις οποίες περιέχονταν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι δράστες είχαν νοικιάσει κοντινό γκαράζ με ψεύτικο όνομα ώστε να έχουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο. Μάλιστα είχαν  τοποθετήσει και δοκάρια κατά μήκους του τούνελ, το οποίο είχε ύψος 4,5 μέτρα και πλάτος 3, προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση των τοιχωμάτων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δράστες παραβίασαν  περίπου εκατό θυρίδες. Οι πελάτες της τράπεζας όταν έμαθαν για τη κλοπή έσπευσαν πανικοβλημένοι για να μάθουν εάν η θυρίδα τους είχε παραβιαστεί.

Όπως αναφέρει η Die Welt το γκαράζ ήταν ήταν νοικιασμένο από τον Φεβρουάριο του 2012.

Κατά τη διαφυγή τους προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη σήραγγα, ώστε να κάψουν το όποια αποδεικτικά στοιχεία υπήρχαν, ωστόσο ένας φύλακας της τράπεζας που νωρίτερα δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί μύρισε τον καπνό και διαπίστωσε πως έβγαινε από το θησαυροφυλάκιο.

Ο Thomas Neuendorf, εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε “Ηταν επαγγελματικό σκάψιμο. Τους πήρε αρκετό καιρό για να το ολοκληρώσουν.”

Σύμφωνα με τις αρχές ένα τέτοιο σχέδιο θέλει τη συμμετοχή αρκετών ανθρώπων και πιθανότατα οι εγκέφαλοι προσέλαβαν επαγγελματίες ώστε να παραβιάσουν το θησαυροφυλάκιο.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος.

 
Raw: Tunnel Used by Bank Robbers in Germany από associatedpress

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.