ΑΚΕΛ : Ξεκαθαρίστε τι συμφωνήσατε…

 

Σε παρατήρηση ότι ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, όπως ανακοινώθηκε χθες (5/9), τα βρήκαν και στα ζητήματα της οικονομίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δική μας άποψη είναι ότι όταν κάποιος απευθύνεται στον κυπριακό λαό και διεκδικεί τη ψήφο του, θα πρέπει να του δώσει την ξεκάθαρη του πρόταση».

«Αναμένουμε, λοιπόν, από το ΔΗΚΟ, το ΔΗΣΥ που θα συνεργαστούν, να δώσουν στη δημοσιότητα τι έχουν συμφωνήσει και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας και οποιαδήποτε άλλα ενδεχομένως ζητήματα θα καταλήξουν σε συμφωνία. Ίδια απαίτηση, βέβαια, υπάρχει και για όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους. Δεν είναι μόνο προς τον κ. Αναστασιάδη. Εμείς, λοιπόν, θα κρίνουμε τη συνέπεια του καθενός και την προσήλωση του σε αρχές με βάση το τι θα περιλαμβάνουν οι προτάσεις, στις οποίες έχουν καταλήξει», πρόσθεσε.

Στελέχη του ΔΗΚΟ, συνέχισε ο κ. Κυπριανού,  εξακολουθούν να επιμένουν φορτικά δημόσια, δίχως να υπάρχει όποιος αντίλογος από την πλευρά του ΔΗΣΥ, ότι το ΔΗΚΟ έχει επιβάλει όλες του τις απόψεις και στο Κυπριακό και στην οικονομία. «Περιμένουμε να δούμε αν τα πράγματα όντως έτσι έχουν, δηλαδή ο ΔΗΣΥ έχει υιοθετήσει όλες τις θέσεις του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό και την οικονομία», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση πώς γίνεται να έχουν επιβάλει όλες τις απόψεις, από τη στιγμή που στο πρόσφατο δημοσίευμα στην «Χουριέτ», επανέρχονται πάγιες θέσεις του ΔΗΣΥ και προσωπικά του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «αυτά τα ζητήματα είναι ζητήματα τα οποία θα αναδεικνύουμε συνέχεια».

«Ο κ. Αναστασιάδης έχει διαχρονικά τοποθετηθεί με λεπτομέρεια για το πώς θα πρέπει να επιλυθεί το Κυπριακό. Θέλουμε να τον ακούσουμε τι έχει να πει. Επειδή έγινε λόγος για το δημοσίευμα της «Χουριέτ» εγώ θα σας πω ένα πολύ πιο πρόσφατο παράδειγμα, όπου ήμασταν παρόντες όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και κανένας δεν μπορεί να το διαψεύσει. Στο Συνέδριο των Αποδήμων όπου τοποθετηθήκαμε όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και ο κ. Αναστασιάδης ήταν πολύ έντονος σε ότι αφορά την υποστήριξη της πρότασης του για συνομιλίες, με διευρυμένη συμμετοχή, κάτι που απορρίπτεται όχι μόνο από το ΔΗΚΟ, αλλά από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Θέλω, λοιπόν, να δω τι περιλαμβάνεται σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχει συμφωνηθεί», πρόσθεσε. 

Πηγή : ΚΥΠΕ