Αρθρο 24Η: Ξέπλυμα-Κούρεμα και στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

 


Διαβάστε επίσης:  Πολιτική ήττα στις Βρυξέλλες: Δεχθήκαμε ιδιωτικό οίκο για το ξέπλυμα


 

Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές και αυτό που γίνεται ξεπερνά την λογική. Τι μας είπε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup; Μέσα σε μια βδομάδα Λευκωσια και Τρόικα θα κλειδώνουν τους όρους εντολής για να κάνει έρευνα ιδιωτική εταιρία για το ξέπλυμα.

Γιατί τόση βιασύνη; Δεν ξέρει ο Ολλανδός “μπαρμπερης” ότι έχουμε εκλογές και θα έχουμε νέα κυβέρνηση με νέο υπουργό οικονομικών και νέα τεχνοκρατική ομάδα; Γιατί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση; Γιατί να μην διαψεύδει σενάρια για κούρεμα;

Είναι βέβαιο πια μετά και τη συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup ότι δεν μας υπολογίζουν. Και γίνεται πιο τραγικό εάν εμείς τους ξεκαθαρίζουμε τις θέσεις μας και οι εταίροι μας δεν μας σέβονται.

Το γιατί φτάσαμε ως εδώ είναι μια μεγάλη ιστορία που θα την πούμε μετά τις εκλογές. Στη νέα τάξη πραγμάτων έχουμε έναν σύμμαχο μείον, μετά την αποχώρηση του κ. Γιούνκερ από την προεδρία του Eurogroup.

Εύχομαι όλα όσα είπε ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup να οφείλονται στην… απειρία του να κάνει δηλώσεις από την νέα θέση του! Αλλιώς ο νέος Κύπριος πρόεδρος θα πρέπει να τον βάλει στη θέση του και να κόψει τις ειρωνείες του.

Στην ΕΕ δεν υπάρχουν επαίτες όπως έγραψαν οι FT, αλλά εταίροι που έχουν την ανάγκη βοήθειας. Εάν δεν μπορείτε τότε κλείστε το ευρωπαϊκό μαγαζί. Είστε απλώς ανίκανοι και άχρηστοι!