Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις εκποιήσεις – Στο Ανώτατο ο Πρόεδρος

Το δρόμο της αναφοράς στο Ανώτατο Δικαστήριο ακολουθεί εκτός απροόπτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την απόρριψη από τη Βουλή, της αναπομπής του νόμου για παράταση των εκποιήσεων.

Την ίδια ώρα, ένας νέος γύρος κομματικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κριτική σε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, με αφορμή την επιστολή – απάντηση της ΕΚΤ στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Επιβεβαιώνει ότι η κοινωνία έχει απέναντι της μια κυβέρνηση που ανατρέχει στη συσκότιση και την αδιαφάνεια, αποκρύπτοντας στοιχεία και επιστολές της ΕΚΤ,  όταν αυτές δεν βολεύουν το δικό τους αφήγημα», δήλωσε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

«Η λύση στο πρόβλημα είναι η δυνατότητα του πολίτη να προσφεύγει στην δικαιοσύνη, στις περιπτώσεις που διαφωνεί με υπερχρεώσεις, διαδικασία υποθήκης και εκποίησης, κάτι που εισηγήθηκε και με σχετική οδηγία η Ε.Ε.», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου.

Κεντρική Τράπεζα, κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να ετοιμάσουν πλαίσιο που να καλύπτει τις πραγματικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και να δώσουν κίνητρα στους καλοπληρωτές, διαμηνύει, επίσης, η αντιπολίτευση, με το κυβερνών κόμμα να περνά στην αντεπίθεση.

«Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα που δεν πληρώνει ή που έχει και δεν πληρώνει με διάφορους τρόπους.  Αυτούς που δεν πληρώνει να βρει τρόπους να τον υποχρεώσει να πληρώνει και έχουν», δήλωσε ο Βουλευτής  της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης.

«Πώς θα προστατευθούν, αυτό είναι το ερώτημα, σε τρεις μήνες το δάνειο τους θα είναι πιο αυξημένο με τόκους, αυτός που είναι στρατηγικός κακοπληρωτής και έχει μια πολυκατοικία ή διαμέρισμα και το ενοικιάζει και εισπράττει, αυτός θα κερδίσει, ο άλλος που δεν μπορεί για χρόνια να πληρώσει, δεν θα προστατευθεί», δήλωσε  ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

Ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αγνοήθηκαν, πλήρως.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΜΠΗΣ

«Η απόκρυψη της επιστολής της ΕΚΤ αφήνει περισσότερο εκτεθειμένο τον Πρόεδρο και δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με τις πραγματικές προθέσεις αυτού και των συμβούλων του, οι οποίοι αγνοώντας την επιστολή της ΕΚΤ, τον συμβούλευσαν να προχωρήσει στη αναπομπή για λόγους που δεν πείθουν ΚΑΝΕΝΑ».

Ούτε οι δανειολήπτες, ούτε η Εποπτική πλευρά δεν θεωρούν την αναστολή μόνιμη, υποδεικνύει. Η επιστολή της ΕΚΤ, καταλήγει, λέει ακριβώς τα αντίθετα.