Ιερέας στη Λευκωσία παροτρύνει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν για να μην βάλουν μέσα τους τον… διάβολο

Εκτός από γιατρούς που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και επαγγελματίες υγείας που υπονομεύουν με δόλιο τρόπο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, υπάρχουν και ιερωμένοι που απωθούν τους πολίτες από το να εμβολιαστούν, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους απέναντι στον ιό. Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στον «Π» αρκετές καταγγελίες για ιερέα- εξομολόγο στην επαρχία Λευκωσίας, ο οποίος παρασύρει εκατοντάδες πολίτες στο να μην εμβολιαστούν, λέγοντάς τους ότι με τον εμβολιασμό θα βάλουν μέσα τους τον διάβολο και διάφορα τέτοια. Από ό,τι φαίνεται, δεν είναι ο μόνος ιερέας που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος είναι αρκετά συμπαθής προς τους πολίτες και είναι ο πνευματικός αρκετών πολιτών στην περιοχή του. Παρ’ όλο που από πλευράς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου το μήνυμα ήταν ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι ιερωμένοι εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, γεγονός που αμαυρώνει την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς οι πολίτες αυτοί νοσούν και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν εξαιτίας του ιού.

Εμβολιάστηκε;

Εκτός από τις υποθέσεις γιατρών που εκδίδουν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και η καταγγελία γυναίκας από την Λεμεσό, η οποία διαπίστωσε ότι δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει στην κατοχή της, με τις αρχές να ψάχνουν για τον «γιατρό» που εξέδωσε το πιστοποιητικό, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά το ονοματεπώνυμό του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη όταν επιχείρησε να εκδώσει ηλεκτρονικά safepass. Διαπίστωσε ότι στα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου δεν ήταν καταχωρισμένη ως εμβολιασμένη, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε εμβολιαστεί από ιδιώτη γιατρό και είχε στην κατοχή της τη σχετική κάρτα εμβολιασμού. Όπως ανέφερε στους ανακριτές, ο εμβολιασμός της από  τον εν λόγω γιατρό έγινε σε σπίτι και όχι σε ιατρείο. Τα δε πλήρη στοιχεία του γιατρού δεν είναι γνωστά στην παραπονούμενη, ωστόσο οι ανακριτές εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν σύντομα, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας είναι εντατικές.

Νέα καταγγελία

Την ώρα που 37χρονη ανεμβολίαστη γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, άφησε την τελευταία της πνοή διασωληνωμένη στη ΜΕΘ εξαιτίας του ιού, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας, ανάμεσα στους οποίους γιατροί και ιερείς, που παροτρύνουν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, στηρίζοντας την άποψή τους σε θεωρίες συνωμοσίας και ανυπόστατες δικαιολογίες. Κάθαρση από τους τσαρλατάνους ζητούν οι οργανωμένοι ασθενείς, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών, με το Υπουργείο Υγείας και την Αστυνομία να διερευνούν ήδη έξι υποθέσεις. Εκτός από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, η Αστυνομία διερευνά και υποθέσεις πλαστογραφίας από πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τουλάχιστον τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή την περίοδο σε ΜΕΘ φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το Υπουργείο Υγείας και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να ετοιμάζουν προτάσεις για το πώς μπορεί να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία που διέπει το καταστατικό του συλλόγου όσον αφορά το ζήτημα της προσωρινής άρσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος. Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας διαμηνύει την αποφασιστικότητά του για πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων στο ΓεΣΥ, με την αναστολή των υπηρεσιών του ενός γιατρού, καθώς τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Μάνα και κόρη

Η 37χρονη που απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δεν είχε ιστορικό εμβολιασμού και κατέληξε από πνευμονική εμβολή λόγω της νόσου Covid-19, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ. Το τραγικό είναι ότι στην ίδια ΜΕΘ νοσηλεύεται και η  μητέρα της 37χρονης σε σοβαρή κατάσταση, ενώ και εκείνη δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού. Όπως πληροφορείται ο «Π», περίπου το 30% των νοσηλευομένων σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω των 40 ετών, ενώ μετά και τις αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, φαίνεται ότι δεν υπάρχει νοσηλευόμενος σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ που να έχει εμβολιαστεί. Παρά την όποια σταθεροποίηση που παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και ΜΑΦ αυξάνεται συνεχώς, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 50. Το πρόβλημα διογκώνεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν γεμίσει και οι 35 κλίνες για ΜΕΘ που διαθέτουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους ασθενείς. Προς το παρόν η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη, αυτό τουλάχιστον διαμηνύει ο ΟΚΥπΥ, με τους επιδημιολόγους να ανησυχούν και να επενδύουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ