Δεν είναι γνωστό για την ώρα πόσοι λογαριασμοί έχουν σταλεί με λανθασμένα ποσά

Σφάλμα έκδοσης λογαριασμού €42.000 την ώρα που επικρατεί ανησυχία για την τιμή του ρεύματος

Σχεδόν 42 χιλιάδες ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος για την περασμένη διμηνία σε ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, με την ΑΗΚ να σημειώνει ότι πρόκειται για λάθος.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ο λογαριασμός της ΑΗΚ για τους μήνες Ιούνιο – Αύγουστο στοίχισε για το ηλικιωμένο ζευγάρι €41,703,41.

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με την ΑΗΚ για να τους επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, ωστόσο οι λειτουργοί τούς είπαν να καλέσουν ξανά τη Δευτέρα, παρτατείνοντας έτσι την αγωνία τους.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, είπε ότι πρόκειται για πρόβλημα που προέκυψε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να εκδίδονται λογαριασμοί χρεώνοντας χιλιάδες ευρώ για τη διμηνία. Όπως σημείωσε, το θέμα προκύπτει από σύστημα που δεν διαχειρίζεται η ΑΗΚ.

Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίστηκε αφού εκδόθηκαν και στάλθηκαν οι λογαριασμοί, με την κα Παπαδοπούλου να λέει ότι όλοι οι καταναλωτές που επηρεάζονται θα λάβουν ενημέρωση από την ίδια την ΑΗΚ. Δηλαδή λειτουργοί θα καλέσουν τους καταναλωτές για να τους ενημερώσουν και θα τους εκδοθεί καινούργιος λογαριασμός με το πραγματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι ήδη επικρατεί ανησυχία στους πολίτες που έλαβαν ή περιμένουν να λάβουν τους λογαριασμούς από την ΑΗΚ, αφού η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε στα ύψη.

Δεν είναι γνωστό για την ώρα πόσοι ακριβώς είναι οι λογαριασμοί που έχουν σταλεί με λανθασμένα ποσά.

πηγή: διάλογος