Το σήμα κινητού «έδωσε» τον τρίτο για τον διπλό φόνο

Σοβαρές μαρτυρίες για τον 44χρονο αδελφό του καθ’ ομολογία δολοφόνου

Με σταθερές κινήσεις οι αστυνομικοί ανακριτές ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας των δύο γυναικών στην περιοχή του Αμιάντου και εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μετά και τη σύλληψη ενός ακόμα εμπλεκόμενου, του τρίτου κατά σειρά, οδηγούνται όλο και πιο κοντά στην πλήρη εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

 

Η νέα σύλληψη αφορά 44χρονο Σύρο, αδελφό του 32χρονου που ήδη έχει ομολογήσει τη διάπραξη του διπλού φονικού. Αυτός, αν και είχε ανακριθεί στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης, ωστόσο δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να δικαιολογούν, τότε, τη σύλληψή του. Κάτι που έγινε προχθές μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας ότι στον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στο χώρο διάπραξης του φόνου.

Χθες ο 44χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού με διάταγμα του οποίου τέθηκε υπό 7ήμερη κράτηση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία που κατατέθηκε εναντίον του, το κινητό του τηλέφωνο είχε εκπέμψει σήμα στον Αμίαντο κατά το χρόνο διάπραξης του εγκλήματος, ενώ στην πρώτη κατάθεση που του είχε ληφθεί, είχε ισχυριστεί ότι κατά τον επίμαχο χρόνο συνάντησε τον αδελφό του μόνο στη Λεμεσό. Στην ανάκριση που υποβλήθηκε μετά τη σύλληψή του, παραδέχτηκε τελικά την παρουσία του στο εξοχικό όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι, αρνούμενος όμως ότι γνώριζε ή είχε ανάμειξη στο έγκλημα.

Ανακρινόμενος αναφέρθηκε επίσης και σε δύο εργάτες που άνοιγαν λάκκο, ισχυριζόμενος όμως ότι δεν ήξερε το λόγο που άνοιγαν το λάκκο, αλλά ούτε και γνώριζε τους ίδιους, αν και τους μετέφερε ο ίδιος στη Λεμεσό.

Μια άλλη μαρτυρία που επικαλέστηκε ο αστυνομικός ανακριτής στο Δικαστήριο είναι ότι ο 44χρονος την επόμενη μέρα της σύλληψης του 32χρονου αδελφού του, ενώ βρισκόταν στην εργασία του στη Λεμεσό, μετά από κάποιο τηλεφώνημα έτρεξε στο αυτοκίνητο εργασίας του 32χρονου απ’ όπου παρέλαβε όπλο τα οποίο και έκρυψε, πριν η Αστυνομία προλάβει να ερευνήσει το συγκεκριμένο όχημα.

Μετά και την τελευταία αυτή εξέλιξη στην υπόθεση, η Αστυνομία είναι πλέον πεπεισμένη ότι ο 32χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος των δύο γυναικών, δεν μπορεί να έδρασε από μόνος του, όπως ο ίδιος επιμένει να ισχυρίζεται, επιδιώκοντας προφανώς να καλύψει κάποια άλλα πρόσωπα, η ανάμειξη των οποίων θεωρείται βέβαιη από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Πληροφορίες ότι έκρυψε όπλο

Ο 44χρονος την επόμενη μέρα της σύλληψης του 32χρονου αδελφού του, ενώ βρισκόταν στην εργασία του στη Λεμεσό, μετά από κάποιο τηλεφώνημα  έτρεξε στο αυτοκίνητο εργασίας του 32χρονου απ’ όπου παρέλαβε όπλο τα οποίο και έκρυψε, πριν η Αστυνομία προλάβει να ερευνήσει το συγκεκριμένο όχημα.

πηγή: διάλογος