Τη Δευτέρα το πρώτο σημαντικό ορόσημο στον ΔΗΣΥ ενόψει Προεδρικών

Το πρώτο σημαντικό ορόσημο στη διαδρομή των Προεδρικών εκλογών για τον Δημοκρατικό Συναγερμό πλησιάζει. Τη Δευτέρα από τις 09.30 μέχρι το μεσημέρι όσοι ενδιαφέρονται για να διεκδικήσουν το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023 θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους.

Το μοναδικό δεδομένο

Μοναδικό δεδομένο στο πρώτο αυτό βήμα, είναι η υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Απομακρυσμένο μέχρι και απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο υποβολής ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος εδώ και μήνες φέρεται να ενδιαφέρεται σοβαρά για να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και Υπουργοί της Κυβέρνησης επιχείρησαν να βάλουν πίεση στον κ. Χριστοδουλίδη προκειμένου να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Αν δηλαδή θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών, ή αν θα επιλέξει το δρόμο μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας. Ο ίδιος με το επιχείρημα ότι είναι νωρίς να μιλάμε για Προεδρικές εκλογές απέφυγε να τοποθετηθεί, αφήνοντας έτσι το ερώτημα να αιωρείται και προκαλώντας εκνευρισμό στον Πρόεδρο του κόμματος αλλά και ηγετικά στελέχη της παράταξης. Στο μεσοδιάστημα διαρρέονται σενάρια αντικατάστασης του σε περίπτωση που δεν ακολουθούσε την κομματική διαδρομή που του υπέδειξαν.

Πυθία ο Νίκος Αναστασιάδης

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να τοποθετηθεί τήρησε ίσες αποστάσεις.

«Aυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω από τις διαβουλεύσεις που έχω όχι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως ηγέτης παλαιότερα του κόμματος, ως ένας υπηρέτης του κόμματος, είναι ότι ουδείς των όσων τα ονόματα αναφέρονται δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την παράταξη, δεν έχει ολιγότερη αγάπη προς την Κύπρο και συνεπώς είμαι βέβαιος ότι στο τέλος οι όποιες φαινομενικά διαφοροποιήσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πιο πάνω πυθιακή προσέγγιση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κινείται στο όριο εποικοδομητικής ασάφειας διατηρώντας έτσι ζωντανό το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών.

Το επόμενο βήμα

Την αμέσως επόμενη ημέρα της υποβολής ενδιαφέροντος, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου δηλαδή, το πολιτικό γραφείο του κόμματος θα συνέλθει, μάλλον διαδικτυακά με σκοπό να παραπέψει την ή τις υποψηφιότητες στο Ανώτατο Συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου για επικύρωση ή εκλογές. Μέχρι τότε ο/οι υποψήφιοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν τα μηνύματα τους στα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου.

πηγή: alphanews.live