Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι ο αγωγός EastMed είχε οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα

Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε από την αρχή ότι ο αγωγός EastMed είναι ένα πρότζεκτ με οικονομικά και γεωπολιτικά προβλήματα, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στην “Πρώτη Ενημέρωση” ο κύριος Στεφάνου αναφέρθηκε σε φιέστες της κυβέρνησης οι οποίες, συνόδεψαν την υπογραφή των τριμερών συμφωνιών. Τα μέλη της κυβέρνησης, είπε, έσπρωχναν ο ένας τον άλλον ποιος θα κάνει δηλώσεις και τώρα, πρόσθεσε, είναι εξαφανισμένοι.

Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρει επίσης ότι το θέμα των υδρογονανθράκων διαπλέκεται με την επίλυση του Κυπριακού και το ΑΚΕΛ έχει θέσει προτάσεις για το φυσικό αέριο για να σπάσει το παρόν αδιέξοδο στο κυπριακό. Όταν το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, οι κυβερνώντες πηγαίνουν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητούν κυρώσεις, πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ μίλησε επίσης για αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα τα οποία της αναγνωρίζουν όλοι αποδίδοντάς το στην έλλειψη αξιοπιστίας στην οποία οδήγησε την Κύπρο η κυβέρνηση.

Πηγή: riknews.com.cy