Αναφορά τ/κ Τύπου για επεισόδιο στην Πύλα

 

Η Ε/κ  αστυνομία  καταδίωξε δύο Τ/κ και άνοιξαν πυρ όταν αυτοί αρνήθηκαν να σταματήσουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος περιέγραψε το επεισόδιο ως σοβαρό και απαράδεκτο και είπε ότι καταγγέλθηκε στις Ειρηνευτικές Δυνάμεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ψευδοκράτος θα κάνει ότι επιβάλλεται για τη διασφάλιση της ασφάλειας και ηρεμίας των Τ/κ της Πύλας.

Ο λεγόμενος υπεξ ανέφερε ακόμα ότι δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια ζωής και περιουσίας των Τ/κ της Πύλας και ισχυρίστηκε ότι η «ε/κ διοίκηση» και η Αστυνομία δεν έχουν αρμοδιότητες στην Πύλα, αλλά οι Ε/κ, εδώ και καιρό, προβαίνουν σε ενέργειες που προκαλούν ένταση με απώτερο σκοπό να επεκτείνουν την κυριαρχία τους και στην Πύλα.

Το μέλος της διακοινοτικής τεχνικής επιτροπής για το έγκλημα και εγκληματικά θέματα Χακκί Ονεν δήλωσε ότι το επεισόδιο σχετίζεται με υποψίες για κλεμμένα αυτοκίνητα.

Εξάλλου, ο αρθρογράφος της «Γενί Ντουζέν» Μερτ Οζντγάγ διερωτάται στο άρθρο του αν η λεγόμενη αστυνομία δεν θα πυροβολούσε αν κάποιο όχημα δεν υπάκουε στις υποδείξεις της και δεν σταματούσε. Διερωτάται ακόμη πώς η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας γνώριζε ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν Τ/κ από τη στιγμή που η πινακίδα του ήταν των ελεύθερων περιοχών.

Η «Χαβαντίς» γράφει ότι η οικογένεια των Τ/κ θα προσφύγει στην κυπριακή δικαιοσύνη επειδή απειλήθηκε η ζωή των δύο αδελφών.