Ποντάρει και στην Κύπρο η Ελλάδα για καλό τουρισμό

Την ώρα που στην Κύπρο επικρατεί ανησυχία για τη δυνατότητα να καλυφθεί το σοβαρό κενό των περίπου 900.000 τουριστών που αναμένονταν από Ρωσία και Ουκρανία (με έσοδα περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ), στην Ελλάδα εκφράζεται επισήμως αισιοδοξία ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί εξαιρετικά. Μάλιστα, στα καλά σημάδια που παρατηρούν οι Ελλαδίτες αρμόδιοι περιλαμβάνονται και οι αυξημένες αφίξεις από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για υπέρβαση των προσδοκιών αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης εφέτος στην Ελλάδα έκανε λόγο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, από το βήμα της ημερίδας με θέμα Choose Greece 2022, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές είναι πολύ θετικά.

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα από την αγορά της Αμερικής, αφού, όπως είπε η κα Ζαχαράκη, οι προγραμματισμένες θέσεις για εφέτος ξεπερνούν τις 470.000 έως τον Οκτώβριο. Οι νέες αφίξεις θα προέρχονται από τη Βοστώνη την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα κλπ.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, η Ελλάδα είναι ο πρώτος επιθυμητέος προορισμός, η αγορά της Αγγλίας δίνει ήδη ενθαρρυτικά νέα, ενώ και εφέτος από το Ισραήλ, την Κύπρο αλλά και από τις αγορές των Βαλκανίων, οι ελεύσεις θα είναι σημαντικές.

Εστιάζοντας στην τουριστική κίνηση του Πάσχα, η κυρία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι οι Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στους εγχώριους προορισμούς, με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 70%, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και το 90%.

Κοντά στο 60% ήταν οι πληρότητες το Πάσχα και στην Κύπρο, σε αρκετές παραλιακές και ορεινές περιοχές. Σημειωτέον ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Κύπρο προσδοκεί, όπως και η Ελλάδα, σε αυξημένες αφίξεις από Γαλλία, αλλά επίσης από τις σκανδιναβικές χώρες, το Ισραήλ και τη Γερμανία.