Διαρροή δοκιμίου: «Θα υπάρξουν συνέπειες», διαμηνύει ο ΥΠΑΝ

Για… περιγραφή των θεμάτων που περιλαμβάνονταν στο εξεταστικό δοκίμιο που διέρρευσε, έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι επρόκειτο για μια ανεύθυνη ενέργεια, για την οποία, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως η αναστάτωση προήλθε εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα, παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες που τέθηκαν για το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Θα υπάρξουν συνέπειες

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ποινικό αδίκημα από πλευράς της καθηγήτριας που διέρρευσε τα θέματα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο κ. Προδρόμου, τόνισε πως πρόκειται για εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου, έτσι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθούνται οι ενδεδειγμένες διαδικασίες που αφορούν τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων.

Κληθείς να σχολιάσει ότι στους μαθητές δόθηκε εφεδρικό δοκίμιο, ο Υπουργός υπέδειξε ότι προβλέπεται πλάνο β΄με εφεδρικά γραπτά κι αυτό εφαρμόστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση με τα γραπτά της β΄σειράς να αξιοποιούνται για την συνέχιση της διαδικασίας.

Ασύλλυπτες συνέπειες 

Ως πράξη αυτοθυσίας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας την πράξη της 18χρονης μαθήτριας Σιαρμπέλλας Ορφανού, η οποία παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της διάγνωσης της προ εξαμήνου με λευχαιμία, αποφάσισε να παρακαθίσει στην α’ σειρά εξετάσεων. Η 18χρονη μαθήτρια μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την αγανάκτησή της για τα όσα έγιναν με τη διαρροή των θεμάτων. Ο κ. Προδρόμου έκανε λόγο για δικαιολογημένες σκέψεις της μαθήτριας, αφού μια ανεύθυνη πράξη, όπως είπε, οδήγησε σε περιπέτειες με ασύλληπτες συνέπειες.

257 παιδιά στη β’ σειρά εξετάσεων

Διακόσια πενήντα επτά παιδιά που αποχώρησαν από τη χθεσινή διαδικασία των γραπτών εξετάσεων των Νέων Ελληνικών της Γ΄Λυκείου, θα παρακαθίσουν στη β’ σειρά εξετάσεων, σημείωσε στον Active o Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης.

πηγή: Philenews