Τα ξεκαθάρισαν Στέφανος και Χριστοδουλίδης-«Κανένα στέλεχος του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση»

Στην απόφαση πως στην Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, δεν θα υπάρξει κάποιο στέλεχος από την Αριστερά, προχώρησαν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γεννικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης. 

Σε δηλώσεις του ο εκλελεγμένος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως «από δική μου πλευράς και είμαι σίγουρος από πλευράς του κ. Στεφάνου η συζήτηση θα συνεχιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας, οι διαφωνίες και η κριτική δεν θα δημοσιοποιείται. Είναι απόλυτα σεβαστό μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου είπε πως «έχω συγχαρεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του. άλλωστε με τον νέο Πρόεδρο έχουμε μια παλιά γνωριμία και αυτό βοηθά και την ειλικρινή συζήτηση. Το ΑΚΕΛ θα είναι στην αντιπολίτευση, αλλά το ΑΚΕΛ έχει συνείδηση του ρόλου του και της ευθύνης που έχει έναντι του τόπου και του λαού. Η αντιπολίτευση μας θα είναι υπεύθυνη, θα είναι σοβαρή, πατριωτική και ασφαλώς διεκδικητική για όλα εκείνα που θεωρούμε πως είναι προς οφέλους της χώρας μας και του λαού μας. Εμείς με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αντιπολίτευση, πάντοτε με το βλέμμα στη χώρα μας και στο λαό μας. Οι προκλήσεις όντως είναι πολλές, ενώπιον μας, τα προβλήματα και τα στοιχήματα που έχουμε να κερδίσουμε ως τόπος. Με πρώτο και καθοριστικό τη λύση του κυπριακού αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα που είναι μπροστά μας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και σε ένα δύσκολο ομολογούμενος κόσμο».

Ερωτηθείς ο κ. Στεφάνου εάν σε ενδεχόμενη υπουργοποίηση ατόμων από την Αριστερά θα είναι δυσαρεστημένο το ΑΚΕΛ είπε πως «έχουμε πει πως δεν θα συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση. και δεν θα επιθυμούσαμε ασφαλώς να δούμε μια τέτοια εξέλιξη. Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα κριθούμε και εμείς για τον τρόπο που λειτουργούμε. Αυτό είναι κάτι που έχω συζητήσει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει θέμα, είναι απόλυτα σεβαστές οι απόψεις του κ. Στεφάνου και όλων των αρχηγών των κομμάτων, είτε με στήριξαν, είτε όχι. Οι τελικές αποφάσεις είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποφασίσει. Αλλά μπορώ να σας πως δεν θα υπάρξει διορισμός στελεχών του ΑΚΕΛ. Ήταν ξεκάθαρη η θέση του κ. Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου μου μετέφερε ξεκάθαρα τη θέση του ΑΚΕΛ. Ούτε από την ευρύτερη Αριστερά, υπάρχουν πολλού συμπατριώτες μας, οι οποίοι μπορεί να  έχουν συμπάθεια προς τον χώρο της Αριστεράς, μπορεί να ψήφισαν τον χώρο της Αριστέρας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείονται. Επαναλαμβάνω οι θέσεις του κ. Στεφάνου ήταν ξεκάθαρες, όπως μου τις έχει μεταφέρει».

πηγή: Reporter