Επέστρεψαν στην Κύπρο και έφυγαν στο φως – Τελευταίο αντίο σε Αναστασία και Κυπριανό

Η Κύπρος αποχαιρέτησε σήμερα την Αναστασία Αδαμίδου και τον Κυπριακό Παπαϊωάννου, όπου έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα και πρόωρα στην τραγωδία στα Τέμπη, από τη φονική σύγκρουση τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Οι κηδείες των άτυχων Κυπριόπουλων πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη, στην παρουσία του Προέδρου Χρστοδουλίδη καθώς και μελών του Υπ. Συμβουλίου.

Το πρωί, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, φίλοι και συγγενείς απηύθυναν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Κυπριανό.

Η κηδεία του 23χρονου, Κυπριανού τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του, πάτερ Χριστόδουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως θυμάται την τελευταία του συνομιλία που είχε με τον γιο του: «προχώρα και θα είμαι δίπλα σου», του είχε πει.

Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακάλεσε να δοθούν εισφορές για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις 2:00 το μεσημέρι, η Πάφος αποχαιρέτησε την άτυχη Αναστασία. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο ενώ η οικογένεια δεν δέχθηκε συλλυπητήρια.

Αντί στεφάνων έγιναν εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι σοροί των δύο Κυπρίων φοιτητών, έφθασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, πτήση της Aegean μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη τις σορούς του Κυπριανού Παπαϊωάννου και της Αναστασίας Αδαμίδου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Εκεί ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

πηγή: OMEGALIVE