ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η/ΦΟΝΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, Καταθέσεις, μαρτυρίες και κλειστά κυκλώματα στο επίκεντρο των αρχών

Τι δήλωσε στο 24Η το μέλος του γραφείου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, κυρίαΜαρίνα Χριστοδουλίδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και των δύο υποθέσεων σχετικά με τα άγρια φονικά που συγκλόνισαν το Παγκύπριο, του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό και του Αλέξη Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία.

Στο 24Η μίλησε για όλα τα νεότερα των δύο άγριων φονικών,το μέλος του γραφείου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, κυρία Μαρίνα Χριστοδουλίδου, η οποία όπως μας ανέφερε οι εξετάσεις συνεχίζονται εντατικά, επισταμένα και για τις δύο υποθέσεις.

«Λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις, αξιολογούνται μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες, καθώς εξετάζονται τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και την εξιχνίαση των υποθέσεων».

Όσον αφορά για μαρτυρίες και κλειστά κυκλώματα για τις δύο υποθέσεις, η κυρία Χριστοδουλίδου μας ανέφερε πως «Έχουν παραληφθεί κλειστά κυκλώματα τόσο από τη σκηνή όσο και απο αλλού και αξιολογείται το περιεχόμενο τους για εξασφάλιση μαρτυρίας για τις δύο δολοφονίες».

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Τόσο για τον φόνο του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό την περασμένη Δευτέρα, όσο και για τον φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη μια ημέρα μετά στη Λευκωσία, έχει συσταθεί μεγάλη ανακριτική ομάδα με πολλά άτομα.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τον φόνο του Μαυρομιχάλη, «Βρέθηκε ένας κάλυκας ο οποίος στάληκε για επιστημονικές βαλιστικές εξετάσεις έτσι ώστε να καταλήξουν στον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο 24Η, η κυρία Χριστοδουλίδου.

Και στις δύο σκηνές περισυλέχθηκαν τεκμήρια και οι σκηνές αποδεσμεύτηκαν.

«Όσον αφορά για τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας και με τα ΤΑΕ Λεμεσού και Λευκωσίας, συζητήθηκαν θέματα, η πορεία των εξετάσεων, τα ευρήματα και λήφθηκαν αποφάσεις. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε κάτι, και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε στο 24Η η κυρία Χριστοδουλίδου.