«Η νέα κυβέρνηση δεν έπεισε ακόμα ότι ξέρει ή μπορεί να κυβερνήσει, έγιναν παιδαριώδη λάθη»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο 24Η έδωσε ο κύριος Γιώργος Περδίκης.

Μεταξύ άλλων και σε ερώτηση μας, για το πως αξιολογεί μέχρι στιγμής την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ο κύριος Περδίκης έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Κύριε Περδίκη, ως ένα αξιόλογο πολίτικο πρόσωπο εδώ και χρόνια στην Κύπρο και στην πρώτη γραμμή, πως βλέπετε τα πράγματα στο νησί όσο αφορά την μέχρι τώρα πορεία του Προέδρου; (τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, τον πόλεμο, η ακρίβεια, η φτώχεια, την δραματική αύξηση του εγκλήματος).

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εμένα προσωπικά δεν με έχει απογοητεύσει, γιατί δεν είχα ποτέ ψηλές προσδοκίες.
Προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά χωρίς ιδιαίτερη τόλμη και αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα λυπούμαι για το γεγονός ότι το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και των Εκποιήσεων παραμένει ακόμα έντονο και βασανιστικό για πολλή κόσμο.

Στο προσφυγικό/μεταναστευτικό αντίθετα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες (ιδιαίτερα με τον πόλεμο στη Γάζα) πρέπει να σημειώσω ότι η παρούσα κυβέρνηση ακολουθεί μια πιο σώφρων και νούσιμη πολιτική από την προηγούμενη. Είναι άξιο απορίας πως και γιατί κάποιοι πολιτικοί κύκλοι της ακροδεξιάς επέλεξαν ακριβώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση με τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην Χλώρακα και της Λεμεσό.

Στα περιβαλλοντικά θέματα η κατάσταση όμως παραμένει δραματική. Βρισκόμαστε ενώπιον τεράστιων προκλήσεων -λόγω και των Ευρωπαϊκών μας δεσμεύσεων- και η δράση της νέας Κυβέρνησης σε σχέση με τα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων, της προστασίας της άγριας ζωής και των βιοτόπων, της ευημερίας των ζώων, της κλιματικής αλλαγής κοκ δυστυχώς είναι υποτονική, ανερμάτιστη και αναποτελεσματική.

Ούτε στην Υγεία και στον Πολιτισμό είδαμε κάποια πρόοδο στους πρώτους εννέα σχεδόν μήνες της νέας κυβέρνησης, σε αντίθεση με το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας που έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την άλλη η νέα κυβέρνηση δεν έπεισε ακόμα ότι ξέρει ή μπορεί να κυβερνήσει. Έγιναν παιδαριώδη λάθη. Δεν έδωσε την εντύπωση ότι εισάγει ένα νέο ήθος στη διακυβέρνηση της χώρας, ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διαφθορά, την διαπλοκή, την κομματοκρατία και την αναξιοκρατία και να εισάξει την κουλτούρα μιας σύγχρονης πολιτείας σε ότι αφορά την χρηστή διοίκηση, την ισονομία και την αξιοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολοκλήρωση την συνέντευξη ΕΔΩ