ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΙ’ΑΛΛΑ αντίσκηνα στο Πουρνάρα, γέμισε μετανάστες, σε κίνδυνο ο Κυπριακός Ελληνισμός λέει στο 24Η ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς

Επεκτάθηκε το Πουρνάρα, γέμισε νέα αντίσκηνα για τους μετανάστες/«Ο χώρος δημιουργήθηκε σαν χώρος ασφαλείας για να τον χρησιμοποιεί η Αστυνομία», λέει ο κύριος Χριστάκης Μελετιέ στο 24Η

Την ώρα που η κάθοδος των μεταναστών στην Κύπρο αυξάνεται δραματικά, με πρόσφατα το τελευταίο και τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο και την απώλεια μικρού παιδιού, το Πουρνάρα γεμίζει και ξαναγεμίζει μετανάστες, αλλά και επεκτείνεται όπως μας ανέφερε ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς κύριος Χριστάκης Μελετιέ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο 24Η: «Ο χώρος μεταξύ των δυο περιφράξεων δεν δημιουργήθηκε για να κτιστούν σπιτάκια ή αντίσκηνα, δημιουργήθηκε σαν χώρος ασφαλείας για να τον χρησιμοποεί η Αστυνομία».

Συνέχισε αναφέροντας πως: «Τελικά κατέληξαν εκεί να τοποθετούν νέα αντίσκηνα -λυόμενα και με λίγα λόγια αυτό είναι επέκταση του χώρου».

«Αν το δούμε σε βάθος δυο χρόνων ναι είναι επέκταση…», αναφέρει στο 24Η.

Πάντως σε ερώτηση μας, ο κύριος Μελετιέ ανέφερε πως η πλειοψηφία πλέον των μεταναστών είναι Σύροι, ενω έχουν μειωθεί οι Αφρικανοί.

«Συνολικά το Πουρνάρα φιλοξενεί γύρω στους 800-1000 μετανάστες, αν αναλογιστεί κανείς για παράδειγμα όταν θέλουν οι 300 να φύγουν, έρχονται άλλοι 200-300 την άλλη εβδομάδα και ούτω κάθε εξής, Γι’αυτό είπαμε αυτούς τους αριθμούς».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 χιλιάδες συνολικά μετανάστες στην Κύπρο, δηλαδή το 25% είναι μετανάστες (σύμφωνα με το Τμημα Στατιστικής Υπηρεσίας και τις δηλωσεις του Υπουργού).

Στην πλειοψηφία είναι άντρες, κυρίως, εργάτες στις οικοδομές. «Σε πέντε χρόνια δεν δικαιούσαι να τους διώξεις (νόμος της ΕΕ), τι θα γίνει; Θα φέρουν τους δικούς τους; Θα εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο, ο Κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται σε μέγα κίνδυνο…», δηλώνει στο 24Η ο κύριος Μελετιέ.

 

ΜΧ