ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΑΠΟΨΕ, θερμή η μέρα αύριο και από Παρασκευή πτώση και βροχές

Τι λέει στο 24Η ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου 

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Μέχρι και Πέμπτη παραμένει το θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα η θερμοκρασία(πολύ μικρή κάποια πτώση Τετάρτη και Πέμπτη λόγω και αυξημένων νεφώσεων) και να είμαστε πάνω της κανονικής. Επίσης και λόγω υψηλών πιέσεων σε ολόκληρη την Μεσόγειο αλλά και σε εμάς δεν αναμένεται να παρατηρηθεί κάποιο σύστημα διαταραχής με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάτι μέχρι και Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Από Παρασκευή υποχωρεί το θερμό ρεύμα δηλαδή εκτοπίζεται πιο νότια-νοτιοανατολικά με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Ναι μεν πέφτει η θερμοκρασία Παρασκευή-Σάββατο λίγους βαθμούς αλλά παραμένουμε λίγο πάνω της κανονικής. Δεν αναμένεται ψυχρό ρεύμα αέρα με αποτέλεσμα να μην έχουμε ψύχρα κατά την διάρκεια της ημέρας. Κρύο έχει κυρίως βραδινές και αυγινές ώρες.

Δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα κατηφορίζει προς κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας όπου και θα ακολουθήσει μια ανατολική-νοτιοανατολική πορεία περνώντας και από την δική μας περιοχή. Με βάση αυτό κάτι φαίνεται τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο 9-10 Φεβρουαρίου με αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα να μας επηρεάζει και δροσερό ρεύμα αέρα από τα βόρεια που αυτό θα φέρει αστάθεια στο νησί μας με τοπικές βροχές-καταιγίδες αστάθειας και όχι διαταραχή χειμερινής υφής όπως είχαμε πριν λίγες ημέρες. Θα πέσει η θερμοκρασία πρόσκαιρα 2-3 βαθμούς αλλά δεν φαίνεται να ευνοείται χιονόπτωση στο Τρόοδος.

Μια διαταραχή τοπικού χαρακτήρα χωρίς να φαίνεται ότι θα επηρεαστεί όλη η Κύπρος αν και τέτοιες διαταραχές ευνοούν ορεινά και εσωτερικό περισσότερο.

Μετά από Κυριακή 11 Φεβρουαρίου πέφτει το ρίσκο βροχής με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Καιρικές συνθήκες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ξημερώματα και πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα είναι πιο αυξημένες στα δυτικά, νότια και ανατολικά ενώ μεσημέρι προς απόγευμα ηλιοφάνεια νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες. Αργά το βράδυ προς μεσάνυχτα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 20 έως 22 βαθμούς στο εσωτερικό και προς ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και μεταξύ 18-20 βαθμούς στα δυτικά, νότια και πιο τοπικά στα ανατολικά. Στα ορεινά 9-14 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 7 βαθμούς) και μεταξύ 14-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

Καιρικές συνθήκες Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ξημερώματα και πρωινές ώρες ηλιοφάνεια αλλά με αρκετές νεφώσεις που εσωτερικό προς βόρεια και ανατολικά θα είναι πιο αυξημένες, ενώ μεσημέρι προς απόγευμα παραμένουν οι νεφώσεις σε αρκετές περιοχές που τοπικά θα είναι αυξημένες. Αργά το βράδυ προς μεσάνυχτα με διάσπαρτες νεφώσεις γενικά στο νησί μας.

Μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 20 έως 22 βαθμούς τοπικά στο εσωτερικό και μεταξύ 18-20 βαθμούς στις υπόλοιπες πεδινές και παράλιες περιοχές του νησιού. Στα ορεινά 9-14 βαθμούς(Τρόοδος γύρω στους 7 βαθμούς) και μεταξύ 14-18 βαθμούς στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής.

 

ΜΧ