ΑΕΚ: Ανανέωσε ο Νέστωρας Μυτίδης

Μία σημαντική είδηση για την ομάδα της Λάρνακας, η οποία “δένει” έναν Κύπριο παίκτη που αποτελεί βασικό της στέλεχος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το Μάιο του 2016 θα είναι ο Νέστωρας Μυτίδης. Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός υπέγραψε σήμερα την ανανέωση του συμβολαίου του και θα κλείσει σχεδόν μια δεκαετία στην ομάδα της Λάρνακας.

Ο Μυτίδης ανανέωσε για 2+1 χρόνια και εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις θετικές του εμφανίσεις με την ΑΕΚ. Ο Μυτίδης που προέχεται από τα σπλάχνα της ομάδας θα συνεχίζει να φορά τη φανέλα με τον Κίμωνα στο στήθος. 

Η διοίκηση της ΑΕΛ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλειξη στο κεφάλαιο Μυτίδη: “Η διοίκηση της ΑΕΚ εκφράζειτην ικανοποίηση της για την ανανέωση του Νέστωρα και του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες με την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κύπριος άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ:

Νέστωρα συγχαρητήρια. Υπέγραψες νέο συμβόλαιο με την ομάδα μας για 2+1 χρόνια. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είχαμε θετική κατάληξη. Ήθελα πολύ να ανανεώσω στην ΑΕΚ. Ήθελαν να μου ανανεώσουν από την αρχή της σεζόν αλλά υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις και συζητήσεις και πιστεύω τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, γιατί κατάφερα και έπαιξα και πίστεψαν παραπάνω πάνω μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ήθελα πάντα να μείνω στην ΑΕΚ». 

Με τον προπονητή μίλησες καθόλου για την ανανέωση σου;

«Η αλήθεια είναι πως γι’ αυτό το θέμα δεν μιλήσαμε. Χρωστώ πολλά όμως στον προπονητή μου γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα αυτή την εξέλιξη. Ένα μεγάλο κεφάλαιο που οφείλεται στην ανανέωση μου είναι ο προπονητής μου. Με έκανε ξανά να πιστέψω σε μεγαλεία. Τα προηγούμενα χρόνια είχα χάσει την αυτοπεποίθηση μου και με έκανε να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου». 

Είσαι γέννημα θρέμμα της ομάδας μας και από τους Κύπριους που έχουν παίξει αρκετά. Πήρες ευκαιρίες και καθιερώθηκες. Πως λαμβάνεις εσύ την ξενομανία που επικρατεί;

«Πρέπει σιγά-σιγά να εμφανίζονται πιο συχνά Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν άλλη επιλογή οι ομάδες μας και τους συμφέρει να έχουν Κύπριους να παίζουν. Νιώθω περήφανος που καταφέρνω κάθε μέρα να προσφέρω. Είναι ένας πόλεμος καθημερινά κα καταφέρνω να είμαι καθημερινά εκεί σταθερά. 

Η ανανέωση του συμβολαίου σου τι σημαίνει για σένα;

«Είναι μια δικαίωση για μένα γιατί δούλεψα σκληρά και ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια που δεν ήμουν στις επιλογές των προπονητών και δεν είχα την εξέλιξη που περίμενα. Όμως ήρθε τώρα. Ας είναι. Γιατί νιώθω ότι αυτά που έδινα τις τελευταίες χρονιές αποδίδουν καρπούς». 

Αν εξαντλήσεις το συμβόλαιο σου θα κλείσεις μια δεκαετία στην ομάδα. Σε γεμίζει επιπλέον ευθύνες αυτό; 

«Πάντα νιώθω ευθύνη όταν μπαίνω στο γήπεδο. Στη ΑΕΚ νιώθω ότι έχω μια παραπάνω υποχρέωση, ένα μεγαλύτερο βάρος και ειδικά όταν δεν κερδίζει η ομάδα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ακολουθεί το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Πως το αντιμετωπίζετε στα αποδυτήρια;

«Μπορεί τα τελευταία αποτελέσματα να μην ήταν αυτά που θέλαμε, όμως ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το ματς και αυτό θέλουμε. Θα επιδιώξουμε να το κερδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Και κλείνοντας ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμος της ΑΕΚ;

«Ο κόσμος μπορεί  να είναι πληγωμένος και πικραμένος αλλά η ΑΕΚ είναι εκεί και θα παλέψει κάθε παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τον κόσμο να είναι δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε περισσότερα στο balla.com.cy