ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΠΕΦΤΕΙ η θερμοκρασία το τριήμερο του κατακλυσμού, βροχές και καταιγίδες στο μενού, που θα βρέξει

Και ξανά άνοδος τη Δευτέρα του Κατακλυσμού 

«Αποκομμένη λίμνη με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες. Σε άνοδο η θερμοκρασία από Δευτέρα του κατακλυσμού με καλές καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου στο 24Η

Δελτίο Καιρού-Αν και φαίνονται σε γενικές γραμμές καλές καιρικές συνθήκες το τριήμερο δεν αποκλείονται κάποια τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα μπόρας-καταιγίδας στα ορεινά-Θερμοκρασία σε πτώση με άνοδο και πάλι από Δευτέρα του Κατακλυσμού!!!

Αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα προσεγγίζει την περιοχή της Κύπρου από τα δυτικά-νοτιοδυτικά μας που αρχικά θα ευνοήσει σε κάποια πτώση της θερμοκρασίας αφού εκτοπίζεται το θερμό ρεύμα αέρα. Σάββατο όμως η αποκομμένη λίμνη θα μας επηρεάζει περισσότερο αφού κινείται ανατολικά με περαιτέρω μικρή πτώση θερμοκρασίας αλλά και με αστάθεια. Μεσημβρινή αστάθεια στα ορεινά-ημιορεινά με τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα σε τοπικό επίπεδο και όχι εκτεταμένα.

Την Κυριακή φεύγει πιο ανατολικά η αποκομμένη λίμνη σε Μέση Ανατολή και φαίνεται να παραμένει κάποιο ρίσκο για τοπική μπόρα ή καταιγίδα σε ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιορισμένη έκταση με μικρή άνοδο θερμοκρασίας.

Από Δευτέρα που είναι και η ημέρα του κατακλυσμού το ρίσκο βροχής μειώνεται αισθητά και δεν φαίνεται να μας απασχολήσει κάτι από βροχή. Η θερμοκρασία από Δευτέρα σημειώνει άνοδο που συνεχίζεται και από Τρίτη και μετά για να φλερτάρουμε με 40-41 βαθμούς.

Ο άνεμος Κυριακή έως και 4 μποφόρ στα βορειοδυτικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα ενώ την Δευτέρα παροδικά και έως 5 μποφόρ σε νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα.

Μέτριος έως υψηλός ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς για Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Αποκομμένη λίμνη προσεγγίζει την περιοχή μας που αρχικά εκτοπίζει το θερμό ρεύμα αέρα και θα επηρεαζόμαστε από ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα τοπικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό στη μέση ατμόσφαιρα. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε πτώση και θα είμαστε λίγο πάνω της κανονικής και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-36 βαθμούς στο εσωτερικό ενώ πιο κεντρικά μεταξύ 36-38 βαθμούς και μεταξύ 28-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά τοπικά στα νότια-νοτιοανατολικά μεταξύ 32-34 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 26-30 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς. Με την υγρασία η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς πιο πάνω από ότι θα αναγράφεται στα θερμόμετρα.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού Νοτιοδυτικός. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-21:00. Βραδινές ώρες Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια και νοτιοανατολικά παραθαλάσσια παροδικά και έως 4 μποφόρ.

Σάββατο 22 Ιουνίου

Αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει μια μικρή περαιτέρω πτώση αφού δεν μας επηρεάζει θερμό ρεύμα αέρα.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα τοπικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε ορεινά και εσωτερικό στη μέση ατμόσφαιρα. Υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικά και όχι εκτεταμένα πάνω στα ορεινά-ημιορεινά να παρατηρηθεί τις μεσημεριανές ώρες μπόρα ή καταιγίδα. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε περαιτέρω μικρή πτώση και θα είμαστε πιο κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 32-36 βαθμούς στο εσωτερικό ενώ πιο κεντρικά πολύ τοπικά έως 37 βαθμούς και μεταξύ 28-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 24-30 βαθμούς και έως 22 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 30-32 βαθμούς. Με την υγρασία η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς πιο πάνω από ότι θα αναγράφεται στα θερμόμετρα.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια και δυτικές περιοχές του εσωτερικού και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-21:00. Βραδινές ώρες Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια και νοτιοανατολικά-ανατολικά παραθαλάσσια παροδικά και έως 4 μποφόρ.

 

ΜΧ