ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΑΦΟΡΗΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ και αυτή τη βδομάδα, δείχνει 42 βαθμούς το θερμόμετρο, πότε αναμένεται πτώση

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο υδράργυρος με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Τι αναφέρει στο 24Η ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

Αναλυτικό Δελτίο Καιρού μέχρι Πέμπτη 25 Ιουλίου-Θερμό ρεύμα αέρα με υψηλές θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς αρχικά αλλά έρχεται πτώση θερμοκρασίας!!
Θερμό ρεύμα αέρα μέχρι και Τετάρτη για να είμαστε λίγους βαθμούς πάνω της κανονικής. Όμως θερμοκρασιακά θα αλλάξει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας το διάστημα Πέμπτη-Παρασκευή για να είμαστε στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Τέλος της εβδομάδας και κυρίως Κυριακή αλλά και αρχές της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι άνοδο.

Δευτέρα 22 Ιουλίου

Θερμό ρεύμα αέρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας για να είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα βόρεια-βορειοανατολικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά(επαρχία Αμμοχώστου-Λάρνακας) παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση τοπικά αυξημένη. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε μέση ατμόσφαιρα σε κεντρικά και ανατολικά ορεινά-ημιορεινά τμήματα και προς ανατολικές περιοχές του εσωτερικού. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά σε επαρχία Πάφου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες αν και θα πέσει ελαφρώς σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή και θα είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά μεταξύ 40-42 βαθμούς και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς. Στα νότια τοπικά μεταξύ 38-40 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 34-40 βαθμούς.

Η υγρασία παραμένει σε χαμηλά ποσοστά ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια μέτρια έως υψηλά τοπικά. Δυσφορία σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω αισθητής θερμοκρασίας.

Δυτικός-Νοτιοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-20:00 αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 14:00-19:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια έως 4 μποφόρ.

Τρίτη 23 Ιουλίου

Θερμό ρεύμα αέρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας για να είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα δυτικά, νοτιοανατολικά και βόρεια-βορειοανατολικά παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα και προς εσωτερικό. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά σε επαρχία Πάφου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση αλλά μετά τα μεσάνυχτα σταδιακά και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες αν και θα πέσει ελαφρώς τοπικά σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται ιδιαίτερη και μεγάλη μεταβολή και θα είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο κεντρικά έως 40-41 βαθμούς και μεταξύ 32-36 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 34-38 βαθμούς.

Αν και θα ανέβει ελαφρώς και η υγρασία παραμένει σε χαμηλά ποσοστά ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια μέτρια έως λίγο υψηλά. Δυσφορία σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω αισθητής θερμοκρασίας.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-21:00 αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-19:00. Βραδινές ώρες Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-ανατολικά έως 4 μποφόρ.

Τετάρτη 24 Ιουλίου

Θερμό ρεύμα αέρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας για να είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Όμως στα βόρεια, ανατολικά, νοτιοανατολικά και περιοχές του εσωτερικού αυξημένη χαμηλή νέφωση και ομίχλη λόγω και αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε μέση ατμόσφαιρα σε κεντρικά και ανατολικά ορεινά-ημιορεινά τμήματα, προς εσωτερικό και βορειοανατολικά. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά σε επαρχία Πάφου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες αν και θα πέσει ελαφρώς τοπικά σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται ιδιαίτερη και μεγάλη μεταβολή και θα είμαστε κοντά έως λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 32-36 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς και έως 27 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 34-38 βαθμούς.

Η υγρασία παραμένει σε χαμηλά ποσοστά ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια μέτρια έως υψηλά. Δυσφορία σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω αισθητής θερμοκρασίας.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-21:00 αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-19:00. Πιο τοπικά στα νοτιοανατολικά έως ισχυρό ρεύμα αέρα στα 6 μποφόρ μεταξύ των ωρών 16:00-19:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια έως 4 μποφόρ.

Πέμπτη 25 Ιουλίου

Ελαφρώς δροσερό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας για να ευνοήσει σε πτώση θερμοκρασίας για να είμαστε κοντά έως και σε κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Όμως στα ανατολικά, νοτιοανατολικά, δυτικά και περιοχές του εσωτερικού αυξημένη χαμηλή νέφωση και ομίχλη λόγω και αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα, προς εσωτερικό και βορειοανατολικά. Στα δυτικά τοπική χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες μπορεί τοπικά και περιορισμένα σε ορεινά και εσωτερικό να παρατηρηθεί βροχή. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά σε επαρχία Πάφου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση όπως επίσης και βορειοανατολικά τμήματα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε πτώση και θα είμαστε κοντά έως κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-38 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-36 βαθμούς.

Ανεβαίνουν ελαφρώς τα ποσοστά υγρασίας και θα είναι σε χαμηλά έως μέτρια ποσοστά ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια μέτρια έως υψηλά. Δυσφορία σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω αισθητής θερμοκρασίας.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-20:00 αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-18:00. Πιο τοπικά στα νοτιοανατολικά έως ισχυρό ρεύμα αέρα στα 6 μποφόρ μεταξύ των ωρών 15:00-18:00. Βραδινές ώρες Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά έως 4 μποφόρ.

MX