ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΚΑΙ ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ καλά κρατεί, κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών, πιθανόν βροχές από αύριο

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου στο 24Η

«Σε σταδιακή πτώση θερμοκρασίας με ενδεχόμενο κάποιων τοπικών σε ορεινά και εσωτερικό».

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Όμως στα βόρεια, ανατολικά, νοτιοανατολικά και περιοχές του εσωτερικού αυξημένη χαμηλή νέφωση και ομίχλη λόγω και αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις σε μέση ατμόσφαιρα σε κεντρικά και ανατολικά ορεινά-ημιορεινά τμήματα, προς εσωτερικό και βορειοανατολικά. Κάποια πιθανότητα τοπικής και περιορισμένης βροχής σε ορεινά-εσωτερικό μεσημβρινές ώρες.

Μέγιστες θερμοκρασίες αν και θα πέσει ελαφρώς τοπικά σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται ιδιαίτερη και μεγάλη μεταβολή και θα είμαστε κοντά έως λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 32-36 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς και έως 27 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 34-38 βαθμούς.

Τετάρτη 24 Ιουλίου όμως ακόμα αναμένονται 40αρια σε εσωτερικό από Λευκωσία προς Αθηαίνου και πιο τοπικά σε ημιορεινές περιοχές νότιας της Λευκωσίας. Άρα έως 40 βαθμούς που ίσως πολύ πιο τοπικά έως 41 βαθμούς για μικρό χρονικό διάστημα.

Τετάρτη και Πέμπτη 24-25 Ιουλίου πολύ τοπικά ίσως παρατηρηθεί κάποια βροχή μεσημβρινές ώρες σε ορεινά και εσωτερικά.

Προσοχή λόγω αυξημένου κινδύνου έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

ΜΧ