ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΜΕ 40ΑΡΙ μας αποχαιρετάει ο Ιούλιος και με βροχές και πτώση θερμοκρασίας μας υποδέχεται ο Αύγουστος

Όλο το ρεπορτάζ στο 24Η

«Με 40αρια θα κλείσει ο Ιούλιος-Πτώση θερμοκρασίας αρχές Αυγούστου με τοπικές βροχές στα ορεινά», ανέφερε στο 24Η ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου.

Θερμό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την Κύπρο με σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας-Ενισχυμένο ρεύμα αέρα για Τρίτη!!!

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά στα δυτικά παραθαλάσσια επαρχία Πάφου και στα βορειοανατολικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια λίγες τοπικές νεφώσεις σε κεντρικά και ανατολικά ορεινά τμήματα της οροσειράς. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά παραθαλάσσια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε μικρή πτώση και θα είμαστε λίγο πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 36-40 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 32-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς και έως 26 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 32-37 βαθμούς. Τα 40αρια θα είναι περιορισμένα και μικρής διάρκειας για αυτό δεν εκδίδω κάποια προειδοποίηση.

Ανεβαίνουν ελαφρώς τα ποσοστά υγρασίας αλλά παραμένουν χαμηλά τα ποσοστά σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια έως μέτρια κυρίως.

Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ ενώ στα νότια παροδικά και έως 4 μποφόρ προς Ακρωτήρι. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και Νότιος-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 12:00-21:00 αλλά στα βόρεια-βορειοδυτικά και νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά και έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 14:00-20:00.  Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα νότια-νοτιοανατολικά και βόρεια παραθαλάσσια έως 4 μποφόρ.

Υψηλός ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών για αυτό χρειάζεται προσοχή.

 

MX