Έτοιμη να συμβάλει για επίλυση θέματος 90 εκτάκτων στον Δήμο Λεμεσού, λέει η ΣΗΔΗΚΕΚ

Ετοιμότητα να συμβάλει με υπευθυνότητα στην επίλυση του προβλήματος που αφορά τους 90 έκτακτους υπαλλήλους των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Αναφέρει ότι από τις πρώτες επαφές που είχε με τον νέο Δήμαρχο Λεμεσού για το θέμα αντιλήφθηκε ότι «θα χειριστεί το όλο θέμα με γνώμονα την αξιοποίηση της εμπειρίας του προσωπικού αυτού, την αξιοκρατία, τις πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης και την αρχή μόνιμο προσωπικό για μόνιμες ανάγκες και πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου» και ως ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «στηρίζουμε τη θέση αυτή του Δημάρχου».

Η συντεχνία στην ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δημοσίευμα με τίτλο «Καζάνι που βράζει οι σχέσεις του νέου Δημάρχου Λεμεσού, με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το προσωπικό και τις συντεχνίες» δεν την αφορά. Σε καμία περίπτωση μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου απείλησε, τονίζει, για δυναμικά μέτρα και εργατική αναταραχή γιατί «θα ήταν εντελώς ανεύθυνο από μέρους μας 30 μόλις μέρες θητείας του να το πράξουμε».

Αντίθετα, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, στην πρώτη της συνάντηση με τον Δήμαρχο δηλώνουν ότι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις στον Δήμο, αφού «ο Δήμαρχος θα πορευτεί στη βάση της παγκύπριας συλλογικής σύμβασης, του Κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και της κείμενης νομοθεσίας, γεγονός που μας ικανοποίησε πλήρως».

Η συντεχνία αποδίδει τη δημιουργία του θέματος με τους 90 έκτακτους στον τέως Δήμαρχο «και την πλειοψηφική ομάδα που στον στήριζε», οι οποίοι -όπως αναφέρει- «πέραν και έξω από τους προϋπολογισμούς και τη συλλογική σύμβαση προσλάμβαναν αβέρτα εκτάκτους με τον πλέον αναξιοκρατικό τρόπο για να εκτελούν μόνιμες ανάγκες με αποτέλεσμα την αντίδραση σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος και το όλο θέμα να αποτελέσει και αντικείμενο εργατικής διαφοράς. Είναι τότε που απειλήθηκε η εργατική ειρήνη».

Τέλος, η ΣΗΔΗΚΕΚ, αφού αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να συμβάλει στην επίλυση όχι μόνο αυτού του προβλήματος αλλά και όσων είναι ήδη στην ατζέντα, ιδιαίτερα μετά τη μεταρρύθμιση, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «Δήμαρχος και συνδικαλιστικό κίνημα θα εγκαινιάσουμε έναν τακτικό διάλογο και μάλιστα στην παρουσία του, προκειμένου να πετύχουμε τα πιο πάνω σε αντίθεση με το παρελθόν».

Πηγή: ΚΥΠΕ