Το 24Η συνάντησε την beauty and brow artist Ελένη Κρίγκου και μας έδωσε τα πιο χρήσιμα tips για τέλεια επιδερμίδα το καλοκαίρι

Λίγο πριν τις διακοπές και λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήσαμε την γνωστή Αισθητικό, εξιδεικευμένη brows artist και εκπαιδεύτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ, κυρία Ελένη Κρίγκου, η οποία μας έδωσε τα πιο τέλεια tips για λαμπερό δέρμα και επιδερμίδα τις διακοπές του καλοκαιριού!

Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα και η αλμυρά, το δέρμα μας ταλαιπωρείται και προκειμένου να αποκτήσει η επιδερμίδα μας ξανά την λαμπερή της όψη, μια ολοκληρωμένη εντατική φροντίδα σε πρόσωπο και σώμα είναι επιτακτικής σημασίας!

Διάβασε όλα αυτά που μοιράζεται μαζί μας στο 24Η, η κυρία Ελένη Κρίγκου για μια super ενυδατωμένη και υγιής επιδερμίδα.

Φροντίδα του εαυτού μας στις διακοπές!

Και να που μας έφτασε ο Αύγουστος, ο πιο δημοφιλής μήνας διακοπών.

Μπορεί μεν να θέλουμε να νιώσουμε ότι είμαστε πιο χαλαροί, η περιποίηση όμως του προσώπου και του σώματος μας επιβάλλεται.

Απαραίτητα πρώτο είναι η λήψη νερού. Αρκετά λίτρα την ημέρα πόσιμου νερού, δίνουν ενυδάτωση στον οργανισμό και στην επιδερμίδα αποφεύγοντας έτσι την αφυδάτωση.

Η απολέπιση προσώπου και σώματος δυο φορές τη βδομάδα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, των καυσαερίων, του ιδρώτα και γενικά όλων των ακαθαρσιών που κατακάθονται πάνω μας.

Ιδανικά μετά την απολέπιση θα πρέπει να ακολουθεί κούρα ομορφιάς με μάσκα προσώπου για 15 λεπτά περίπου, επιλέγοντας ανάμεσα σε μάσκες όπως αντιγηραντικές, συσφικτικές, εξισορρόπηση λιπαρότητας, ενυδατικές κλπ

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται συστηματικά πρωι και βράδυ με προϊόντα κατάλληλα βάση του τύπου δέρματος. Όπως κρέμες, σέρουμ, τζελ, αμπούλες.

Για τα μάτια υπάρχουν διαφορετικά είδη καλλυντικών, τα οποία κατασκευάζονται με πιο λεπτή σύνθεση από τις κρέμες προσώπου μιας και η περιοχή των ματιών αλλά και γύρω από τα χείλη είναι λεπτότερη από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Ακόμα η ενυδάτωση του σώματος είναι αναγκαία καθώς τα μπάνια στη παραλία και τα συχνότερα ντους στο σπίτι, προκαλούν αφυδάτωση. Λοσιόν, κρέμες και λαδάκια αφήνουν στο δέρμα την αίσθηση του λείου και απαλού.

Βέβαια, το νούμερο ένα απαραίτητο εφόδιο μας για το καλοκαίρι, θα πρέπει να είναι πάντοτε το αντηλιακό μας. Ο ήλιος είναι η πρώτη και η πιο ισχυρή αιτία γήρανσης του δέρματος γιαυτό έχουμε χρέος να προστατεύουμε.

Στην αγορά υπάρχουν σε διάφορες μορφές και υφές για πρόσωπο και σώμα και με διαφορετικό δείκτη προστασίας. Προσέχουμε να επιλέγουμε προϊόντα που μας προστατεύουν από τις UVA και UVB ακτινοβολίες καθώς επίσης να έχουν δείκτες προστασίας γύρω στο 30-50 που θεωρούνται υψηλοί. Εαν είμαστε στη παραλία τότε ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό μας.

Στη χώρα μας η χρήση αντηλιακού συστήνεται ολόχρονα. Τέλος θα ήταν καλό να προτιμάμε ελαφρύ μακιγιάζ, κατά προτίμηση με πούδρες που περιέχουν φίλτρα προστασίας κατά του ήλιου. Έτσι θα έχουμε διπλή κάλυψη και προστασία νοουμένου ότι ως βάση χρησιμοποιήθηκε κρέμα προσώπου και αντηλιακό.

Τηρώντας όλα τα πιο πάνω, μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές και τον Αύγουστο μας, διατηρώντας παράλληλα σε καλή κατάσταση το δέρμα και τον εαυτό μας!

ΜΧ