ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΡΧΟΝΤΑΙ καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και στροφή στις βροχές, πως μας αποχαιρετάει ο Αύγουστος

Τι αναφέρει στο 24Η ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου 

Ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Weather forecast, ανέφερε στο 24Η: «Πέφτει η θερμοκρασία και φεύγουμε από τα 40αρια με την πιθανότητα και για τοπικές βροχές».

Πάντως, όπως μας επισήμανε, φαίνεται πως ο Αύγουστος μας αποχαιρετάει με πτώση θερμοκρασίας και ανάσα από τα 40αρια.

Αναλυτικά ο καιρός:

Δεκαήμερη Καιρική Πρόβλεψη μέχρι 2 Σεπτεμβρίου!!!

Σε σταδιακή πτώση η θερμοκρασία σε συνδυασμό με τοπικά ασταθείς καιρικές συνθήκες⛈⛈ σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό-Αλλάζει το καιρικό σκηνικό με φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Από Πέμπτη 22 Αυγούστου εκτοπίζεται το πιο θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να έχουμε θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές έως ελαφρώς κάτω με θερμοκρασίες μεταξύ 35-38 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 31-33 βαθμούς στα παραθαλάσσια και μεταξύ 26-30 βαθμούς στα ορεινά ενώ πάνω στον Όλυμπο μεταξύ 23-25 βαθμούς.

Όπως και η θερμοκρασία που θα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα έτσι και υγρασία θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει. Από Πέμπτη 22 Αυγούστου και μέχρι τέλος της πρόβλεψης τα ποσοστά υγρασίας θα ανέβουν μερικώς και θα είναι έως μέτρια σε εσωτερικό και προς ορεινά ενώ στα παραθαλάσσια μέτρια έως υψηλά. Προς ξημερώματα θα παρατηρείται αυξημένη υγρασία σε διάφορες περιοχές και θα ενημερώνεστε αναλυτικά μέσα από την σελίδα μου. Θα έχουμε υγρασία το επόμενο δεκαήμερο.

Οι καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και χαμηλή νέφωση τα ξημερώματα σε κάποιες περιοχές ενώ μεσημέρι και απόγευμα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και προς εσωτερικό. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα βροχών όπως θα δείτε μέσα από την πρόβλεψη. Πιθανότητες για τοπικές βροχές και καταιγίδες μεσημβρινές ώρες υπάρχουν από το Σάββατο μέχρι και Πέμπτη 24-29 Αυγούστου σε ορεινά-ημιορεινά και προς περιοχές εσωτερικού. Ακόμα δεν ξεκαθάρισαν ακριβώς οι ημέρες αλλά ούτε και οι περιοχές. Όταν έχουμε βροχές αστάθειας οι ημέρες και οι περιοχές μεταβάλλονται. Ναι θα αλλάξει ο καιρός από θέμα βροχών και για περισσότερες λεπτομέρειες και σε επόμενα δελτία.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ αλλά και έως μέτριο ρεύμα αέρα έως 5 μποφόρ μεσημέρι προς απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου. Τα 5άρια κυρίως σε επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου Κυριακή-Τετάρτη 25-28 Αυγούστου.

ΜΧ