ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για βροχές τις επόμενες μέρες, έπεσε η θερμοκρασία αλλά ανέβηκε η υγρασία, όλες οι πληροφορίες

Προ των πυλών βροχές και καταιγίδες το επόμενο διάστημα στην Κύπρο.

Τι μας αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Weather forecast, κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου.

«Έπεσε η θερμοκρασία αλλά ανέβηκε η υγρασία. Αναμένονται και βροχές τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο 24Η.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Ελαφρώς δροσερό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας με την θερμοκρασία να έχει σημειώσει πτώση σε κανονικές θερμοκρασιακές τιμές αλλά επειδή αυξήθηκε η υγρασία νιώθουμε μερικώς την ζέστη.

Θα αλλάξει περαιτέρω όμως ο καιρός με εμφάνιση βροχών και καταιγίδων σε ορεινά-ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού.

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές αλλά θα παρατηρείται και σε άλλες περιοχές του νησιού πιο μέσα από τη θάλασσα που παροδικά αυτή η νέφωση θα είναι αυξημένη. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα αλλά και χαμηλού ύψους σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές προς εσωτερικό και βόρεια-ανατολικά. Στα δυτικά θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση. Πολύ τοπικά πάνω στα ορεινά ίσως ρίξει λίγη βροχή χωρίς να φαίνεται κάτι ιδιαίτερο. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές χαμηλές νεφώσεις στα παραθαλάσσια.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή και θα είμαστε στις κανονικές έως ελαφρώς και κάτω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-37 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 30-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα και πολύ πιο τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια μεταξύ 32-34 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 26-30 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς.

Υγρή ατμόσφαιρα με έως μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό και προς ορεινές-ημιορεινές περιοχές ενώ στα παράλια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά μεταξύ των ωρών 12:00-16:00. Ξημερώματα και βραδινές ώρες Παρασκευής τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πιο αυξημένα πέραν του 70-80%.

Ανατολικός-Νοτιοανατολικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά και Δυτικός-Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 14:00-20:00. Στα νότια μεταξύ των ωρών 17:00-19:00 έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα βόρεια και νότια έως 4 μποφόρ.

Με βάση τις ατμοσφαιρικές συνθήκες Παρασκευή 23 Αυγούστου ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιάς είναι μέσος σε δυτικά, ορεινά και ανατολικές περιοχές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού είναι υψηλός αλλά όχι σε έντονο βαθμό. Ελαφρώς δροσερό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με αυξημένα ποσοστά υγρασίας αλλά και το ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα διατηρούν τον δείκτη κινδύνου σε μέτριο έως υψηλό. Είναι καλοκαίρι ακόμα υπάρχει καύσιμη ύλη για αυτό και δεν επαναπαυόμαστε εντελώς. Σάββατο και Κυριακή 24-25 Αυγούστου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το κίνδυνο στα ίδια επίπεδα μέσο έως υψηλό.

Σάββατο και Κυριακή ηλιοφάνεια, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε συνδυασμό με αυξημένα ποσοστά υγρασίας με την πιθανότητα τοπικής βροχής το Σάββατο στα ορεινά ενώ Κυριακή και αρχές της επόμενης εβδομάδας αυξάνεται το ρίσκο βροχής σε ορεινά-ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα ανέβει περίπου 1 βαθμό Σάββατο και Κυριακή και πέφτει 1-2 βαθμούς από Δευτέρα 26 Αυγούστου.

 

ΜΧ