ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΠΑΡΤΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ, ποια τα επίπεδα θερμοκρασίας και πως θα μας υποδεχτεί ο Σεπτέμβριος

«Το Σάββατο και τη Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση θερμοκρασίας(επειδή θα ανέβει λίγο την Παρασκευή) με τις τοπικές βροχές-καταιγίδες να συνεχίζονται σε ορεινά και εσωτερικό», αναφέρει ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου.

Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Weather forecast, μίλησε στο 24Η αναφέροντας πως το σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι βροχερός.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:  

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές αλλά και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε μέση ατμόσφαιρα σε διάφορες περιοχές του νησιού αλλά και χαμηλού ύψους σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και εσωτερικό. Για βροχή το ρίσκο μειώνεται εκτός και αν δώσει κάτι πολύ τοπικό και περιορισμένο στα ορεινά. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά δυτικά-βορειοδυτικά θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση όπως επίσης και δυτικές ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή και θα είμαστε στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές έως ελαφρώς κάτω και θα κυμαίνονται μεταξύ 34-37 βαθμούς στο εσωτερικό και μεταξύ 30-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ πολύ τοπικά στα νοτιοανατολικά μεταξύ 32-34 βαθμούς. Στα ορεινά μεταξύ 26-30 βαθμούς και έως 24 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 30-34 βαθμούς.

Με υγρασία η ατμόσφαιρα με μικρή άνοδο στο εσωτερικό. Μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό και προς ορεινές-ημιορεινές περιοχές ενώ στα παράλια έως μέτρια έως ελαφρώς υψηλά τοπικά μεταξύ των ωρών 12:00-16:00. Ξημερώματα και βραδινές ώρες τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πιο αυξημένα πέραν του 70-80%.

Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός ο άνεμος πρωινές ώρες στα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια, δυτικά και νότια παροδικά και έως 4 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά, δυτικές περιοχές του εσωτερικού, Βορειοδυτικός στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς, Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα δυτικά και νότια και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-21:00. Στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά και βορειοδυτικά έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ μεταξύ των ωρών 13:00-19:00. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος έως 2-3 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια τμήματα έως 4 μποφόρ.

 

MX