ΥΠΕΣ: Η Kυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη θρησκευτικής παράδοσης

Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη της θρησκευτικής μας παράδοσης, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της γιορτής του Αγίου Μάμαντος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία της κοινότητας Τρούλλων, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κυβέρνηση γενικότερα παραμένουν αρωγοί σε κάθε δράση που στοχεύει στην προβολή των εθίμων του διαμερίσματος Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «η γιορτή του Αγίου Μάμα μάς προσφέρει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της λαογραφικής παράδοσης του τόπου μας, να θυμηθούμε τις ρίζες και τις αξίες μας και να γιορτάσουμε την πίστη μας».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη της θρησκευτικής μας παράδοσης ως κεντρικού κομματιού της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Η αποψινή εκδήλωση του δημοτικού διαμερίσματος Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου δίνει την ευκαιρία στα καλλιτεχνικά σύνολα, στους κατοίκους και στους φίλους της κοινότητας, από τη μια να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, από την άλλη να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινότητας Τρούλλων και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον Άγιο Μάμα, ο κ. Ιωάννου είπε πως «αποτελεί για τους απανταχού ορθόδοξους Χριστιανούς ένα σύμβολο αγάπης, θυσίας και αφοσίωσης. Η ζωή και το έργο του Αγίου Μάμα μάς διδάσκουν τη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς στους συνανθρώπους μας, της αλληλεγγύης και της αγάπης, αξίες που πρεσβεύουν τον ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα της Κύπρου μας και που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία μας έχει ανάγκη», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ