ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΠΟΥ θα βρέξει και που θα έχουμε καταιγίδες, ανεβαίνει ελαφρώς η θερμοκρασία

«Η αστάθεια με τις βροχές στα ορεινά συνεχίζεται με την θερμοκρασία να ανεβαίνει ελαφρώς», αναφέρει στο 24Η ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος του Weather forecast κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες με τις επιλεκτικές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται και αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορεινά-ημιορεινά, προς εσωτερικό και βορειοανατολικά που μέσα από κάποιες καταιγίδες αναμένεται ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και αρκετή ποσότητα βροχής.

Με βάση τις ατμοσφαιρικές συνθήκες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιάς είναι μέσος στα δυτικά, σε ορεινά και βορειοανατολικά τμήματα και αυτό βοηθά οι βροχές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε ορεινά-ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο κίνδυνος είναι υψηλός αλλά όχι σε έντονο βαθμό όσο αφορά την θερμοκρασία και υγρασία. Η περιοχή μας δεν επηρεάζεται από θερμό και ξηρό ρεύμα αέρα αλλά και όχι από ισχυρό ρεύμα αέρα με υγρασία στην ατμόσφαιρα. Γενικά οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν βοηθήσει στο να μειωθεί ο κίνδυνος σε ορεινές περιοχές. Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα στα 3 έως 4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια πολύ τοπικά έως μέτριο ρεύμα αέρα.

 

ΜΧ