ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: Ελαφρώς πάνω της κανονικής η θερμοκρασία χωρίς κάτι ιδιαίτερο από βροχή, αναλυτικά ο καιρός

Έρχεται αύξηση της θερμοκρασίας και πάνω της κανονικής 

Η πρόβλεψη του Τάσου Ιεροδιακόνου από το Weather forecast

Με τι καιρό θα κλείσει αυτή εβδομάδα;

Ψυχρές αέριες μάζες που εκτείνονται προς κεντρική Μεσόγειο θα στέλνουν ελαφρώς θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να διατηρείται ελαφρώς πάνω της κανονικής.

Μειώνεται η αστάθεια στο νησί μας ώστε δεν φαίνεται κάτι από βροχές μέχρι τέλος της εβδομάδας. Εκτος και αν δώσει κάτι πολύ τοπικό και περιορισμένο στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ 34-37 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 31-34 βαθμούς στα παραθαλάσσια και μεταξύ 24-29 βαθμούς στα ορεινά ενώ πάνω στον Όλυμπο μεταξύ 20-22 βαθμούς. Την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 16/9 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και οι μέγιστες θα είναι μεταξύ 31-34 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 29-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια και μεταξύ 20-26 βαθμούς στα ορεινά ενώ πάνω στον Όλυμπο μεταξύ 17-19 βαθμούς. Πιθανή νέα άνοδος από 20 Σεπτεμβρίου και μετά.

Οι καιρικές συνθήκες των επόμενων 5 ημερών με ηλιοφάνεια και χαμηλή νέφωση τα ξημερώματα σε κάποιες περιοχές ενώ μεσημέρι και απόγευμα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και προς εσωτερικό αλλά παροδικά κάποιες νεφώσεις και προς παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ αλλά και έως μέτριο ρεύμα αέρα έως 5 μποφόρ κάποιες ημέρες μεσημέρι προς απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά-ανατολικά σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου. Στα νότια το Σάββατο 14/9 μπορεί παροδικά και ισχυρό ρεύμα αέρα έως 6 μποφόρ.

ΜΧ