Σε αποχή οι τελειόφοιτοι του Λανιτείου Λυκείου – «Λιώνουν» από τη ζέστη λόγω απαγόρευσης κοντών παντελονιών

Σε αποχή από τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες προχώρησαν σήμερα τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες του Λανιτείου Λυκείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στις τάξεις, λόγω ζέστης, και την απαγόρευση στα αγόρια να φοράνε κοντά παντελόνια, όπως αναφέρουν.

Μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου, με τα αγόρια να ζητούν όπως η διεύθυνση του σχολείου τούς επιτρέψει να φοράνε καλοκαιρινή ενδυμασία, ενώ όλοι έθεσαν το θέμα της μη ύπαρξης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Για το θέμα των κλιματιστικών, ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Νίκος Στυλιανίδης, υπενθύμισε, σε δηλώσεις του, ότι το Λανίτειο δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα δέκα σχολεία της Λεμεσού, που αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κλιματιστικά.

Το Λανίτειο Λύκειο, ανέφερε σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, είναι ένα από τα σχολεία όπου η τοποθέτηση και λειτουργία κλιματιστικών απαιτεί τη δημιουργία υποσταθμού της ΑΗΚ «με την οποία θα συντονιστούμε το συντομότερο για να προωθήσουμε το ζήτημα, το οποίο χρήζει μιας διαδικασίας».

πηγή: OMEGALIVE