«Κοπιάστε να κουβεντιάσουμε» για τον καρκίνο του προστάτη

Δελτίο Τύπου

4ο podcast της ενημερωτικής σειράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με επίκεντρο τον καρκίνο

Το τέταρτο επεισόδιο της ενημερωτικής σειράς Podcasts του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, «Κοπιάστε να Κουβεντιάσουμε» καταπιάνεται με τον πιο συχνό ανδρικό καρκίνο, τον καρκίνο του προστάτη, δίνοντας μεταξύ άλλων ερμηνείες για τον τρόπο αντιμετώπισής του, αλλά και τη συμβολή της οικογένειας και του κοινωνικού περίγυρου. Η ανάρτηση του νέου επεισοδίου στις πλατφόρμες των Alpha Podcasts έγινε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Προστάτη, η οποία έχει καθορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και τιμάται τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο οικοδεσπότης της σειράς Podcasts, Δρ. Δημήτριος Βόμβας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί στο νέο επεισόδιο τον Καθηγητή Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Σταύρο Γκράβα. Μέσα από μια χαλαρή κουβέντα οι δύο επιστήμονες ακολουθούν το ταξίδι των ανδρών που θα διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη από την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη μέχρι τη θεραπευτική αντιμετώπιση και τις ενδεχόμενες επιπλοκές της και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται οι ασθενείς.

Αναφερόμενος στο τέταρτο podcast, o Δρ. Βόμβας δήλωσε: «Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε τους ακροατές μας με την απαραίτητη γνώση για τον καρκίνο του προστάτη, ώστε να μπορούν να προχωρούν στις αναγκαίες εξετάσεις και έγκαιρη διάγνωση, να κατανοούν τις θεραπευτικές επιλογές και να διαχειρίζονται τις προκλήσεις της ασθένειας, με έμφαση στην πρόληψη και την υποστήριξη που χρειάζονται οι ασθενείς».

Η σειρά ενημερωτικών podcasts, «Κοπιάστε να Κουβεντιάσουμε» γίνονται σε συνεργασία με τα Alpha Podcasts και τη στήριξη της Eurolife και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές και συγκινητικές συζητήσεις με ειδικούς και ασθενείς, φωτίζοντας διάφορες πτυχές των ογκολογικών ασθενειών και συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο ενημερωμένης και υποστηρικτικής κοινότητας. Ο Δρ. Βόμβας, με τους φιλοξενούμενούς προσεγγίζουν ποικίλα ογκολογικά θέματα, παρέχοντας ερμηνείες και εξηγήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν το κοινό, καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους γύρω από τον καρκίνο.

Το νέο επεισόδιο είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες των Alpha Podcasts, σε YouTube, Spotify, SoundCloud και Apple Podcasts.