ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24: ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ο καιρός το επόμενο διάστημα, «Θα είμαστε σε κανονικές έως ελαφρώς κάτω της κανονικής μέχρι τέλος εβδομάδας» λέει ο Ιεροδιακόνου

«Η θερμοκρασία έπεσε από τη Δευτέρα λόγω ελαφρώς δροσερού ρεύματος αέρα. Θα είμαστε σε κανονικές έως ελαφρώς κάτω της κανονικής μέχρι τέλος εβδομάδας», αναφέρει στο 24Η ο κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου

«Σάββατο μέχρι Δευτέρα 21-23/9 τοπικές βροχές και καταιγίδες ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό».

Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες μέρες:

Με θερμοκρασίες έως ελαφρώς πάνω της κανονικής αναμένεται μέχρι Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ενώ Σάββατο μέχρι και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα είμαστε σε κανονικές έως ελαφρώς και κάτω της κανονικής. Μετά όμως από Τετάρτη και μέχρι το τέλος της πρόβλεψης θα είμαστε ελαφρώς πάνω της κανονικής .

Μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 32-35 βαθμούς στο εσωτερικό αναλόγως περιοχής, μεταξύ 28-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια και μεταξύ 24-28 βαθμούς στα ορεινά ενώ πάνω στον Όλυμπο μεταξύ 20-22 βαθμούς. Σάββατο 21/9 μπαίνοντας και επίσημα στο Φθινόπωρο 21-22 Σεπτεμβρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τις μέγιστες να είναι μεταξύ 31-33 βαθμούς στο εσωτερικό, μεταξύ 28-31 βαθμούς στα παραθαλάσσια και μεταξύ 20-26 βαθμούς στα ορεινά ενώ πάνω στον Όλυμπο μεταξύ 17-19 βαθμούς. Από την Τετάρτη 24/9 φαίνεται μια μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

Μέχρι Παρασκευή 20/9 η υγρασία στο εσωτερικό και προς ορεινά θα είναι χαμηλά έως μέτρια και μέτρια έως ελαφρώς υψηλά σε παραθαλάσσια. Σάββατο 21/9 μέχρι και Πέμπτη 25/9 αναμένεται να έχουμε υγρασία στην ατμόσφαιρα που προς ξημερώματα τοπικά θα ξεπερνά και το 90% που θα ευνοεί χαμηλή νέφωση και ομίχλη. Μικρή πτώση υγρασίας το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου.

Οι καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και χαμηλή νέφωση τα ξημερώματα(κυρίως από Σάββατο και μετά) σε κάποιες περιοχές ενώ μεσημέρι και απόγευμα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και προς εσωτερικό αλλά παροδικά κάποιες νεφώσεις και προς παραθαλάσσια τμήματα.

Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα τοπικού χαρακτήρα βροχών-καταιγίδων όπως θα δείτε μέσα από την πρόβλεψη. Πιθανότητες για τοπικές βροχές-καταιγίδες με ηλεκτρική δραστηριότητα μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχουν Σάββατο μέχρι Τρίτη 21-24 Σεπτεμβρίου σε ορεινά-ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Την Τρίτη πιθανόν κυρίως σε ορεινά. Ακολούθως υπάρχει το ενδεχόμενο στα ορεινά αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα το διάστημα 27-28 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά τις 22/9.

Άνεμος ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ κυρίως το επόμενο δεκαήμερο με μια εξαίρεση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου που θα παραμείνει ακόμα το μέτριο έως ισχυρό ρεύμα αλλά από Παρασκευή εξασθενεί.

Μια πρόβλεψη πέραν των 6-7 ημερών μπορεί να παρουσιάσει αλλαγές για αυτό και θα σας ενημερώνω. Μια δεκαήμερη βγαίνει για να δείτε την τάση καιρού.

 

ΜΧ