ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για βροχές, ποιες μέρες θα βρέξει στην Κύπρο, τι αποκαλύπτει ο Ιεροδιακόνου, δείτε ημερομηνίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επιτέλους αλλάζει ο καιρός και θα δούμε βροχές!!

Σιγά σιγά μπαίνουμε σε φθινοπωρινό κλίμα και έτσι και σήμερα όπως και κάθε μετά, ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου αναλύει τον καιρό και αποκαλύπτει το διάστημα των βροχών στο νησί.

«Σήμερα Πέμπτη υπάρχει ένα μικρό ρίσκο βροχής στα βορειοανατολικά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται κυρίως το διάστημα μεταξύ 21-23/9», αναφέρει στο 24Η.

Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση σε δυτικές-βορειοδυτικές και νότιες παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές αλλά και δυτικά ορεινά-ημιορεινά που παροδικά θα είναι αυξημένες. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις χαμηλού ύψους στα δυτικά αλλά και σε μέση ατμόσφαιρα σε εσωτερικό και ανατολικά. Το ρίσκο βροχής θα είναι στο 30-40% για αυτό μπορεί τοπικά και περιορισμένα να βρέξει στα ορεινά-ημιορεινά και βορειοανατολικά. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικά δυτικά και βόρεια παραθαλάσσια θα παρατηρείται λίγη χαμηλή νέφωση.

Μέγιστες θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή αν και ανεβαίνει ελαφρώς σε περιοχές εσωτερικού και θα είμαστε στις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές έως ελαφρώς πάνω τοπικά και θα κυμαίνονται μεταξύ 32-34 βαθμούς στο εσωτερικό που πιο κεντρικά και τοπικά μεταξύ 34-36 βαθμούς και μεταξύ 28-32 βαθμούς στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα ορεινά μεταξύ 24-28 βαθμούς(από τα 1000 μέτρα και πάνω) και έως 21 βαθμούς στον Όλυμπο. Σε ημιορεινά μεταξύ 28-32 βαθμούς αλλά σε ανατολικές ημιορεινές περιοχές νότια της Λευκωσίας μεταξύ 32-34 βαθμούς.

Με υγρασία η ατμόσφαιρα αλλά όχι ιδιαίτερα αυξημένη. Έως μέτρια τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό και προς ορεινές-ημιορεινές περιοχές και στα παράλια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά τοπικά μεταξύ των ωρών 12:00-17:00. Ξημερώματα και βραδινές ώρες τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πιο αυξημένα πέραν του 70%.

Διαφόρων διευθύνσεων ο άνεμος ξημερώματα και πολύ νωρίς το πρωί στα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα δυτικά και νότια έως 4 μποφόρ. Μεσημέρι και απόγευμα θα πνέει Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος στα βόρεια-βορειοδυτικά και περιοχές του εσωτερικού, Δυτικός στα δυτικά,  Δυτικός-Νοτιοδυτικός στα νότια και Νοτιοδυτικός στα νοτιοανατολικά-ανατολικά τμήματα του νησιού μας. Ένταση ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα 3 έως 4 μποφόρ μεταξύ των ωρών 11:00-20:00 αλλά σε βορειοδυτικές, νότιες, νοτιοανατολικές και ανατολικές παράλιες περιοχές έως μέτριο ρεύμα αέρα στα 5 μποφόρ τις ώρες που αναγράφονται στο χάρτη. Στα νότια πιο τοπικά και έως ισχυρό ρεύμα αέρα στα 6 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός άνεμος 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα βόρεια-δυτικά και νότια τμήματα έως 4 μποφόρ.

 

ΜΧ