ΕΙΚΟΝΑ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ο Ιεροδιακόνου για τις βροχές σήμερα, «Θέλει προσοχή, τοπικά ισχυρά φαινόμενα με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα», αναλυτικά που θα βρέξει

Ο γνωστός ερασιτέχνης μετεωρολόγος, κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου, ο οποίος καθημερινά δίνει τις δικές του προβλέψεις στο 24Η, μέσα από το weather forecast, αναλύει τον καιρό και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Κύπρο.

Ο κύριος Ιεροδιακόνου αναλύει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προειδοποεί το κοινό.

«Θέλει Προσοχή και αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου για τοπικά ισχυρά φαινόμενα με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και αρκετή ποσότητα βροχής», ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου.

«Καιρικές συνθήκες ξημερώματα με πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με τοπικά χαμηλή νέφωση σε παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές. Χαμηλή νέφωση και προς εσωτερικό και βορειοανατολικά που θα είναι αυξημένη. Στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νησιού τοπικά σε κατεχόμενες περιοχές υπάρχει το ενδεχόμενο βροχής. Στο θαλάσσιο χώρο θα εκδηλώνονται καταιγίδες με ηλεκτρική δραστηριότητα.

Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ηλιοφάνεια με νεφώσεις χαμηλού ύψους αλλά και σε μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά-ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά-βορειοανατολικά. Το ρίσκο βροχής ξεπερνά το 60% για αυτό αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ηλεκτρική δραστηριότητα μεταξύ των ωρών 12:00-17:00 και θα έχουμε και ισχυρές καταιγίδες με αρκετή ποσότητα βροχής.

Περιοχές είναι κεντρικά-ανςτολικά ορεινά-ημιορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά-βορειοανατολικά. Υπάρχει το ενδεχόμενο βροχές ή και καταιγίδα να εκδηλωθεί τοπικά και προς περιοχές επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου μικρής διάρκειας. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα δυτικά-νοτιοδυτικά και ανατολικά παραθαλάσσια θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Μετά τα μεσάνυχτα προς ξημέρωμα Δευτέρας τοπικές βροχές στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα. Ο χάρτης Κυριακής θα βγει αύριο Σάββατο αλλά σε μεγάλο βαθμό θα είναι πολύ κοντά με τον χάρτη του Σαββάτου με τις πιθανές περιοχές».

 

ΜΧ