ΚΟΥΛΙΑΣ στο 24Η για ΟΔΥΣΣΕΑ: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ των δικαστών ήταν λάθος, επετέλεσε σωστά τη δουλειά του, ΑΝ δεν διορίσουν Γενικό Ελεγκτή θα διορίσω εγώ την ΤΕΤΑΡΤΗ»

Αποκλειστικές δηλώσεις έκανε ο κύριος Ζαχαρίας Κουλίας το πρωί της Δευτέρας στο 24Η.

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτής του ΔΗΚΟ, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα «διαδραματίζονται» στο πολιτικό σκηνικό του τόπου το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά την παύση του Γενικού Ελεγκτή, κυρίου Οδυσσέα Μιχαηλίδη, την άποψη του, αλλά και τον διορισμό του επόμενου Ελεγκτή.

Όπως ανέφερε στο 24Η και σύμφωνα με δηλώσεις του στα μίντια, επιβεβαίωσε το γεγονός πως ισχύει οτι αν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου δεν διοριστεί Γενικός Ελεγκτής μέχρι τις 12:20, θα το πράξει ο ίδιος.

«Ισχύει, αν δεν διορίσουν Γενικό Ελεγκτή θα διορίσω εγώ. Είναι από την Ελεγκτική υπηρεσία τα ονόματα και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε στο 24Η.

Ο κύριος Κουλίας μας ανέφερε πως η Πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή η κυρία Αννίτα Δημητρίου μπορεί να διορίσει Ελεγκτή».

Κληθείς επίσης να σχολιάσει και την παύση του κυρίου Μιχαηλίδη, είπε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση είναι λάθος των δικαστών με λάθος  χαρακτηρισμούς. Η δικαστική γραφίδα πρέπει να είναι ουδέτερη. Ο κύριος Οδυσσέας επετέλεσε σωστά τη δουλειά του».

Τέλος, όσον αφορά την πρόσφατη δήλωση του για πρόταση ενώπιον της Βουλής για να μειωθούν τα μέλη του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου από εννέα σε πέντε, είπε: «Διαφάνηκε ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός. Πέντε είναι υπεραρκετοί και να θυμίσουμε πως με την ίδρυση της Δημοκρατίας ήταν τρεις, ένας Τουρκοκύπριος, ένας Γερμανός και ένας Ελληνοκύπριος. Με την μεταρρύθμιση έγιναν εννιά οι δικαστές, όμως πέντε είναι υπεραρκετοί».

 

ΜΧ