Τράπεζα Κύπρου, η Τράπεζα της Ντροπής

Η αισχροκέρδεια της Τράπεζας Κύπρου δεν έχει τέλος

0% καταθετικά επιτόκια, 6% επιτόκια δανείων

Γιατί δεν επιστρέφει τα λεφτά των κουρεμένων;

Το γεγονός ότι τα καταθετικά επιτόκια παραμένουν στο 0% για τους πελάτες της, ενώ τα επιτόκια των δανείων κυμαίνονται στο 5-6%, μάς κάνει να αναρωτιόμαστε πώς η Τράπεζα Κύπρου “θα συνεχίσει να στηρίζει την πραγματική οικονομία του τόπου, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προσφέροντας ανταγωνιστικά επιτόκια και ελκυστικούς όρους χρηματοδότησης”, όπως ανακοίνωσε.

Με μια πρόχειρη ματιά στους καταλόγους της, μπορούμε να δούμε ότι τα καταθετικά επιτόκια της Τράπεζας Κύπρου είναι κολλημένα στο 0%, δηλαδή οι πολίτες που έχουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κύπρου, ακόμα και λογαριασμό ταμιευτηρίου να διαθέτουν, δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος. Αντιθέτως, μάλιστα, πληρώνουν τις υπερβολικές διατραπεζικές χρεώσεις και αδικαιολόγητες προμήθειες για τις τραπεζικές υπηρεσίες που αφορούν τα ίδια τους τα χρήματα.

Κόκκινα δάνεια με τα επιτόκια στα ύψη

Μιλώντας για κόκκινα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, βλέπουμε τα στεγαστικά επιτόκια της Τράπεζας Κύπρου να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά ποσοστά, δηλαδή 5,85%- 6,35%.

Όλα τα κέρδη που πανηγυρίζει κάθε 3μηνο δηλαδή, είναι τα απαράδεκτα επιτόκια που πληρώνει ο Κύπριος πολίτης για να βάλει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του.

 

Ξέχασαν τους κουρεμένους

Να μην αναφερθούμε φυσικά στο “ξεχασμένο” θέμα των κουρεμένων πελατών της…

Όταν η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή κούρεψαν τους πελάτες τους, έταξαν ότι θα υπάρξει μέριμνα για επιστροφή αυτών των χρημάτων, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αν δεν υφίστανται τώρα οι κατάλληλες συνθήκες, με τα εκατομμύρια που ανακοινώνονται από την Τράπεζα Κύπρου, για να επιστραφούν τα χρήματα των κουρεμένων Κυπρίων…

Πότε είναι;;;

Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών γιατί δεν λαμβάνουν την ευθύνη, ώστε με δραστικά μέτρα να αποκόπτεται ένα 50% των κερδών της τράπεζας και να επιστραφούν τα χρήματα του κόσμου;