Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ: Επιτακτική ανάγκη η στελέχωση του Νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ συνήλθε σε τακτική συνεδρία την περασμένη βδομάδα και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την ολοκλήρωση της ανέγερσης της 1ης φάσης  του Νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας, η οποία περιλαμβάνει δύο θαλάμους εισδοχής (ανδρών και γυναικών) και της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της    1ης φάσης, ένα σημαντικό βήμα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία αλλά και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό που εργάζεται.

Παρά όμως την ικανοποίησή μας, δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την αδυναμία λειτουργίας της Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας.

Ο κλάδος σε συναντήσεις που είχε με τον ΟΚΥπΥ τον Απρίλιο και τον Μάιο 2024 είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή χωρίς όμως να γίνουν οποιεσδήποτε ενέργειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στελέχωσης με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας δομής.